Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Expeditie Aconcagua | 6962 meter 360į Traverse
Algemeen

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.

De Aconcagua, gelegen in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika en eveneens de hoogste berg ter wereld buiten het Himalayagebergte.

De berg is gelegen in de provincie Mendoza en zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. De berg en zijn omgeving maken deel uit van het provinciale Aconcaguapark.
De berg heeft een aantal gletsjers, waarvan de belangrijkste de noordoostelijke of Poolse gletsjer en de oostelijke of Engelse gletsjer zijn.

De beklimming via de normaalroute van deze bijna 7000 meter hoge reus kent geen grote technische moeilijkheden, maar de hoogte maakt de beklimming zwaar. Wij zullen de berg beklimmen via de technisch interessantere, qua flora en fauna mooiere en veel rustigere False Polish Glacier en ná de beklimming via de normaalroute afdalen. (zie ook dag tot dag bij: belangrijk)

Highlights

- 360° traverse: Heen via de rustiger & mooie Vacas Valley route, terug via de normaalroute
- hoogste berg van Zuid-Amerika
- beklimming in de voor deze berg ideale (meest stabiele weer) periode: januari
- veel ruimte in klimschema voor evt. extra toppogingen
- Gegarandeerde vertrekken want je reist in internationale groep
- Vroegboekkorting tot 31-mei

Update november 2021:


Voor de periode winter 2021/2022 heeft de lokale park autoriteit besloten dat alleen de via normaal route geklommen mag worden. De reisdata en prijs zijn afgestemd op een 20-daagse reis met 15 wandeldagen in een internationale groep. Alleen met deze constructie is er zekerheid dat reizen doorgang kunnen vinden. De periode waarin expedities zijn toegestaan is ook beperkt van 1-jan t/m 15-feb 2022.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord