Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni
Algemeen

Bolivia is ťťn van de armste en misschien wel het meest Indiaanse land van Zuid-Amerika. Overal zie je de felgekleurde draagdoeken om de schouders van vrouwen met hun bolhoedjes en vlechten. Zoals de vulkanen in de omgeving van Uyuni de westgrens van de Andes vormen, zo vormt de Cordillera Real de oostgrens. Tussen deze twee bergketen ligt een hoogvlakte en het mystieke Titicaca meer. La Paz, culturele hoofdstad van Bolivia, ligt aan de voet van deze besneeuwde bergen.

La Paz, Titicaca meer en de Cordillera Real

Na een bezoek aan Copacabana, een dorpje aan de oevers van het Titicaca meer, beginnen we onze 12 daagse trekking door de Cordillera Real. Na een overnachting in La Paz vlieg je door naar Uyuni.

Uyuni

Het zoutmeer van Uyuni is van een buitenaardse schoonheid, het is van die natuurverschijnselen die je met eigen ogen gezien moet hebben. Het is enorm groot en perfect vlak, het lijkt op ijs maar het is zout ! Zo hier en daar zie je een ‘wak’ en daar kun je zien dat het zout zo’n 25 centimeter dik is; genoeg om een zwaar beladen vrachtwagen te dragen. Met een jeep rijden we van het ene hoogtepunt naar het andere.
Via La Paz vliegen we uiteindelijk terug naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord