Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 12 4
1 bergen
VERTREK TERUG REISSOM
22 juni 13 juli € 3495,- **
24 augustus 14 september € 3495,- **
23 november 14 december € 3495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Ecuador »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Ecuador | 5 Vulkanen
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 Vlucht Amsterdam-Quito

Vlucht Amsterdam-Quito

Dag 2 en 3 Aankomst Quito; transfer naar hotel

Bij aankomst in Quito, de op 2850 meter hoogte gelegen hoofdstad van Ecuador, wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel. U overnacht in hotel Junior Plaza, een sfeervol hotel, centraal gelegen in het centrum. De rest van de dag en de volgende dag is vrij te besteden zodat u tijd heeft om van de vermoeienissen van de vliegreis bij te komen en te wennen aan de hoogte. Dat geeft u gelegenheid om Quito wat beter te leren kennen. Met name het koloniale centrum met z’n kleine straatjes, kerken en pleinen, is een bezoek meer dan waard. (O)

Dag 4 Transfer naar Otavalo;hostal; wandeling Peguche + watervallen

Vandaag reist u per auto in zo’n 2 uur naar Otovalo. In de omgeving van Peguche, iets ten noorden van Otavalo, maakt u een wandeling naar de watervallen. Overnachting in Hostal Las Palmeras.(O)

Dag 5 Wandeling Cuicocha met gids + bezoek markt Otavalo; hostal

Vandaag brengt de auto u naar het Cotocachi-Cayapas reservaat en maakt u met een gids een wandeling van zo’n vijf uur rond het kratermeer van Cuicocha, gelegen op ongeveer drieduizend meter hoogte. De vegetatie is uitbundig en langs het pad groeien veel bijzondere planten, waaronder orchideeën. In de middag bezoekt u de beroemde markt van Otavalo, een klein stadje in de provincie Imbabura, bekend om z’n indiaanse (indigenous) bewoners en mooie meren. Otavalo heeft een grote markt voor zowel de lokale bevolking als voor de toeristen. De markt is bekend om wol en textielprodukten die door de indianen uit de omliggende dorpen verhandeld worden. Overnachting in Hostal las Palmeras. (O + LP)

Dag 6 Acclimatisatietocht/beklimming Fuya Fuya (4250m); hostal

Acclimatisatiewandeling / beklimming van de vulkaan Fuya Fuya (4260m)
De auto brengt u naar Lagunas de Mojandes, zo’n 17km ten zuiden van Otavalo. Vanaf een van de meren trekt u te voet verder naar de top van de Fuya Fuya. ’s Middags rijdt u terug naar Otavalo. 
Overnachting in Hostal las Palmeras. (O + LP)

Dag 7 Acclimatisatietocht/beklimming Imbabura (4630m); hostal

Acclimatisatiewandeling / beklimming van de vulkaan Imbabura (4630m) 
De auto brengt u naar Lagunas de Mojandes, zo’n 17km ten zuiden van Otavalo. Vanaf een van de meren trekt u te voet verder naar de top van de Fuya Fuya. ’s Middags rijdt u terug naar Otavalo. 
Overnachting in Hostal las Palmeras. (O + LP)

Dag 8 Vervoer naar Cayambe. Korte trek naar de Refugio Cayambe

Met de auto naar het stadje Cayambe en vandaar over een soms zeer slechte weg naar de prachtig gelegen hut aan de voet van de vergletsjerde vulkaan Cayambe. Na de maaltijd gaat u vroeg naar bed. (O + LP + D)

Dag 9 Beklimming Cayambe (5790m) en afdaling. Vervoer naar Papallacta. Termas de Papallacta

Om ongeveer 01.30 uur ’s ochtends begint u aan de beklimming van de op twee na hoogste vulkaan van Ecuador, de Cayambe (5790m) Bij goed weer is het uitzicht tijdens de klim en vanaf de top spectaculair. In de middag rijden we met de 4WD naar het nationale park Cotopaxi waar we overnachten in het comfortabele Thermas de Papallacta. (O + LP)

Dag 10 Vrije dag in/bij Termas de Papallacta

Rustdag in Thermas de Papallacta (3800m) U heeft tijd om de omgeving te verkennen en u voor te bereiden op het klimdoel van de komende dagen, de Cotopaxi, die er vanaf het berghotel zeer indrukwekkend uitziet. Ook kunt u prima ontspannen in de thermale baden van het complex. (O)

Dag 11 Vervoer naar Iliniza Norte. Trek naar hut Nuevos Horizontes

’s Ochtends vertrekt u per jeep richting de Ilinizas. Vanaf het punt waar de auto achtergelaten wordt is het zo’n 3 - 4 uur lopen naar de op 4650m hoogte gelegen hut Nuevos Horizontes op de flanken van de Ilinizas. (O + LP + D)

Dag 12 Beklimming Iliniza Norte, transfer naar Lasso, hotel.

Beklimming van de vulkaan Iliniza Norte (5125m) Vanaf de hut klimt u in ongeveer drie uur naar de top. ’s Middags vertrekt u per jeep naar Lasso (het berghotel Cuello de Luna), aan de rand van het nationale park Cotopaxi. (O + LP + D)

Dag 13 Vervoer naar Cotopaxi. Trek naar de Refugio Jose Ribas

’s Middags met de jeep naar de parkeerplaats onder de hut. Vandaar is het een goed uur lopen naar de Refugio Jose Rivas (4800m) Na de maaltijd gaat u vroeg naar bed. (O + LP + D)

Dag 14 Beklimming Cotopaxi(5895m), transfer naar Banos, hotel

Net na middernacht staat u op en na het ontbijt vertrekt u voor de beklimming van de Cotopaxi (5895m), de op een na hoogste vulkaan van Ecuador. Bij helder weer heeft u vanaf de top spectaculaire uitzichten over “ de boulevard van de vulkanen” en in de krater van de nog steeds actieve Cotopaxi. ’s Middags brengt de auto u naar Baños, waar u overnacht. (O+LP)

Dag 15 Rustdag in Banos

Vrije (rust-)dag in Baños. De auto met chauffeur is de gehele dag voor u beschikbaar. (O)

Dag 16 Vervoer naar Riobamba

Vervoer naar Riobamba, naar Lodge Estrella de Chimborazo (O + D).

Dag 17 Vervoer naar de hut Whymper. Trek naar de hut Whymper

Vanmorgen rijdt u met de jeep naar Refugio Whymper (5000m), het vertrekpunt voor de beklimming van de Chimborazo. (O + LP + D)

Dag 18 Beklimming Chimborazo (6310m), afdaling en vervoer terug naar Riobamba, hostel

Even na middernacht vertrekt u voor wat het hoogtepunt van uw klimreis moet worden: de beklimming van de hoogste vulkaan van Ecuador, de Chimborazo (6310m) ’s Middags brengt de jeep u terug naar uw hostel in Riobamba. (O + LP)

Dag 19 vervoer terug naar Quito, hotel

Dag 20 Vrije dag in Quito

Nog tijd om de laatste souvernirs te kopen of na te genieten van de ervaringen en hopelijk ook de successen van de behaalde toppen. (O)

Dag 21 Terugvlucht naar Nederland

s Ochtends transfer naar vliegveld en terugvlucht naar Nederland

Dag 22 Aankomst in Nederland

Aankomst Amsterdam

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord