Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Ecuador | bergen en jungle
Algemeen

Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. De afwisselende wandelreis door centraal Ecuador beginnen we met 2 trekkings om ons zo voor te bereiden op de beklimming van de Cayambe vulkaan.

Vulkanen

Na aankomst in Quito vertrekken we richting het zuiden naar het gebied van het Quilotoa Kratermeer. Hier lopen we 4 dagen door de bergen via de Toachi Canyon, dwars door de velden van de lokale bevolking. Tijdens de eerste trekking overnachten we in hostals. Vervolgens wandelen we 4 dagen op de flanken van de Chimborazo, Ecuador’s hoogste vulkaan waarvandaan we schitterende uitzichten hebben over de omliggende bergen. Tijdens deze trekking overnachten we in tenten en het hoogste punt is 4200 meter.
Vervolgens reizen we dan door naar het Cayambe-Coca Reservaat voor de beklimming van de Cayambe, de hoogste actieve vulkaan op de evenaar (5790 meter) en de derde hoogste vulkaan van Ecuador.

Jungle

Eenmaal terug in Quito vliegen we richting het Amazone gebied waar we ter afsluiting een 4-daagse jungle tour doen in het Cuyabeno reservaat. Hier reizen we per kano, wordt er gewandeld en gaan we op zoek naar apen, krokodillen, dolfijnen en vele soorten vogels. Ook bezoeken we een lokale gemeenschap. Na afloop reizen we terug naar Quito waar de reis eindigt. Het is mogelijk om deze reis te verlengen met een cruise naar de Galapagos Eilanden.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord