Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 11 4
VERTREK TERUG REISSOM
05 november 25 november € 3095,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Ecuador »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Ecuador | bergen en jungle
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een gedeeltelijk experimentele en avontuurlijke reis. Wandeltijden en hoogtes zijn gebaseerd op de gegevens van onze lokale agent. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De gids kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 Quito

Aankomst op het vliegveld van Quito waar we worden opgewacht door onze gids, die de transfer naar hotel San Francisco de Quito verzorgt. De hoofdstad van Ecuador ligt op 2850 m. hoogte, in een vallei omringd door bergen. Deze langgerekte miljoenenstad bestaat eigenlijk uit twee verschillende steden, die van elkaar worden gescheiden door de centraal gelegen stadsparken Alameda en  El Ejido. Ten zuiden van deze parken ligt het historisch centrum. Aan de noordkant van het Ejido-park begint het moderne stadscentrum, met de drukke Avenida Amazonas.

Dag 2 Quito

Vandaag is nog een rustige dag om te acclimatiseren zodat we morgen kunnen beginnen met de eerste wandeltocht. We kunnen zelf het koloniale centrum van Quito verkennen of maken een city  tour met Engelstalige gids. De gids komt ons om ca. 9 uur ophalen in het hotel voor een 3 – 4 uur durende stadstour in het historisch centrum, met zijn karakteristieke witgepleisterde huizen, smalle straatjes en rijkversierde kerken uit het koloniale tijdperk. Je bezoekt onder meer de Basilica, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad, en La Compañía, een prachtige kerk. Na afloop van de stadstour is de rest van de dag ter vrije besteding, eventueel is het mogelijk een optionele excursie te maken naar Mitad del Mundo, het monument op de evenaar. 

Dag 3 Start 4-daagse Quilotoa trekking

’s Ochtends om 8.30 uur worden we door de gids opgehaald in Hotel Reina Isabel voor de start van de 4-daagse Quilotoa Trekking. Met privé-vervoer rijden we zuidwaarts langs de Volcano Avenue. Bij helder weer hebben we goed uitzicht op de besneeuwde toppen van de vulkanen Ilinizas en Cotopaxi. Na ca. 2,5 - 3 uur rijden bereiken we de pas Cerro Guinopana. Nog een klein stukje verder beginnen we de 3 uur durende wandeling. Vanaf de paramo wandelen we door nevelwoud naar Isinliví, een heel klein dorpje in een afgelegen deel van de Andes, op 2950 m. hoogte. We overnachten in een kleine eco-lodge. Tijdens de Quilotoa trekking wordt onze bagage dagelijks vervoerd naar de volgende slaapplek.

Dag 4 Quilotoa trekking

Na een stevig ontbijt vertrekken we naar Chugchilan, het volgende dorpje aan de Quilotoa Loop. Eerst dalen we af van 2950 m. hoogte tot 2600 m. tot in de canyon van de Toachi rivier, en vervolgens klimmen we weer omhoog tot aan het weggetje dat ons naar Chugchilan op 3200 m. hoogte zal brengen. Totale wandeltijd ca. 5 uur. Ook vandaag overnachten we in een gezellig hostal.

Dag 5 Quilotoa trekking

Vandaag wacht ons een pittige wandeling van ca. 6 uur naar het Quilotoa kratermeer. Startpunt is Chugchilan op 3200 m. hoogte, eerst dalen we af tot 3000 m. in de Toachi Canyon, en hierna wandelen we zigzaggend weer omhoog tot aan de rand van de krater op bijna 4000 m. hoogte. Bij de kraterrand heb je een fantastisch uitzicht op het meer en en de steeds veranderende kleuren van het water. Overnachting in basic hostal Cabañas Quilotoa. 

Dag 6 Quilotoa trekking

Op de laatste dag van deze trektocht wandelen we in ca. 6 uur naar de hacienda Posada de Tigua. Beginnend langs de rand van de krater (4000 m.) dalen we af naar de canyon en vervolgens stijgen we weer iets tot aan Posada de Tigua (3200 m.), een authentieke hacienda waar we uitrusten van de trektocht. Overnachting in Hacienda Posada de Tigua dat op 3200 meter ligt.

Dag 7 Laan der Vulkanen naar Riobamba

Om 10.00 uur worden we door onze chauffeur opgehaald in Posada de Tigua voor de privé-transfer naar Riobamba. Deze rit gaat verder zuidwaarts via de Laan der Vulkanen, en als het weer mee zit kunnen we de vijfduizenders Tungurahua, Altar, Carihuairazo en de Chimborazo zien. Rond het middaguur aankomst in Hotel Bella Casona.

Dag 8 Chimborazo trekking

Om 8.30 uur worden we opgehaald in het hotel voor de 4-daagse Chimborazo Trekking. Tijdens deze acclimatisatie trekking maken we een circuit om de vulkanen Carihuairazo en Chimborazo, de laatste is de de hoogste vulkaan van Ecuador. De trektocht gaat grotendeels over de paramo (hooglanden) en onderweg is het mogelijk om lama’s en vicuñas te zien. Vanuit Riobamba rijden we in ca. 1 uur naar het dorpje Tisaleo, dat ten noordoosten van de Carihuairazo op 3300 m. hoogte ligt. Het eerste deel van deze trektocht voert door de paramo hooglanden van San Antonio en de prachtige vallei van Salasaca. Na ongeveer 5 uur wandelen zetten we op 3830 m. hoogte de tenten op. 

Dag 9 Chimborazo trekking

Na het ontbijt beginnen we de dag met een klim naar 4270 m. hoogte. Als het weer meewerkt, hebben we uitzicht op de Cotopaxi, Tungurahua, Altar en Carihuairazo. Nu dalen we af naar de Paramos van Hatillo, op 3600 m. hoogte. In dit gebied komt de Polylepis-boom voor, ook wel ,,papier-boom’’ genoemd omdat de schors op papier lijkt. We wandelen verder door de Vallei van Carbonería en bereiken het tweede kamp, op 3885 m. hoogte aan de voet van de Carihuairazo. Vanaf dit punt hebben we goed uitzicht op de Mocha top van de Carihuairazo.

Dag 10 Chimborazo trekking

Vandaag trekken we rond de zuidflank van de Carihuairazo. Eerst stijgen we naar een hoge pas op 4500 m. en vervolgens dalen we af naar Mechahuasca, op 4200 m.  hoogte. In dit gebied leven veel vicuña’s en lama’s. We kunnen karakteristieke paramo-planten zien, zoals graspollen, chuquiragua, en wilde lupine (chocho de monte), en komt langs de Laguna Cocha Negra. Na ongeveer 5 uur wandelen komen we aan in de Indiaanse gemeenschap van Mechahuasca, waar we overnachten in een eenvoudige berghut op 4200 m. hoogte.

Dag 11 Chimborazo trekking - Riobamba

Van Mechahuasca trekken we verder langs de noordwestflank van de Chimborazo, over El Arenal. Dit is een zeer droog, woestijnachtig gebied, met kleine paramo-plantjes en kuddes vicuña’s. El Arenal is een van de beste plaatsen om de enorme gletsjers van de Chimborazo te zien. Via de Murallas Rojas (Rode Muren) wandelen we in ca. 7 uur tot aan de Carrel hut op 4800 m. hoogte. Hier wacht het vervoer dat ons terug brengt naar Riobamba waar we overnachten in guesthouse Rincon Aleman.

Dag 12 Riobamba - Cayambe

De ochtend is ter vrije besteding. Om 12.00 worden we opgehaald in het hotel voor de 4 – 5 uur durende transfer naar Hacienda Guachala, nabij de Cayambe. Dit is Ecuador’s derde hoogste berg, en de hoogste berg ter wereld die op de evenaar ligt. 

Dag 13 Cayambe

Om 10.00 uur worden we in het hotel opgehaald door onze berggidsen. We rijden in 4 wheel drives naar de ingang van het Cayambe-Coca Reservaat. De wagens brengen ons tot dicht bij de berghut op 4650 m. hoogte.  ’s Middags geven de berggidsen in de hut de instructies voor de beklimming. Na het avondeten kunnen we enkele uren slapen.

Dag 14 Cayambe

Tegen middernacht staan we op en na een licht ontbijt starten we de beklimming over de enorme gletsjers van de Cayambe. De klim naar de top duurt gemiddeld 6 – 7 uur, zodat we precies bij zonsopgang op de top kunnen staan om te genieten van de spectaculaire uitzichten. De afdaling duurt gemiddeld 3 uur. Op de parkeerplaats worden we opgewacht door de chauffeur en vervolgens rijden we via Hacienda Guachala naar Hotel Reina Isabel

Dag 15 Cuyabeno jungle tour

Korte transfer van het hotel naar de luchthaven, waar we vroeg moeten inchecken voor de korte vlucht Lago Agrio. Op de luchthaven van Lago Agrio worden we opgewacht door een medewerker van Cuyabeno Lodge.  Vanuit Lago Agrio rijden we naar de brug over de Cuyabeno rivier. Dit is de ingang van het Cuyabeno Wild Reservaat, waar we per gemotoriseerde kano verder reizen naar de Laguna Grande. Tijdens de kanotocht hebben we kans om apen en exotische vogels te observeren. Tegen het einde van de middag aankomst in de lodge.

Dag 16 Cuyabeno Lodge

Vroeg in de ochtend maken we een korte excursie om vogels en rivierdolfijnen te spotten. Na het ontbijt maken we een wandeling in ,,terra firme’’ regenwoud. De gids geeft onderweg uitleg over het ecosysteem van het Amazone-regenwoud. We maken kennis met planten en bomen die een medicinale toepassing hebben en leren over de gebruiken van de Indiaanse bevolking. Na de lunch en een siësta maken we een tocht over het water in een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam. Dit is het igapo vloedwoud, waar de macrolobium-bomen in het water groeien. We kunnen apen en vogels zien. Na het avondeten maken we een wandeling in de jungle op zoek naar dieren die ‘s nachts actief zijn.

Dag 17 Cuyabeno Lodge

Na het ontbijt varen we stroomafwaarts de Cuyabeno rivier tot aan een lokale gemeenschap van Siona indianen. Hier kunnen we leren hoe de ,,cassave’’ (manioc) wordt bereidt en hoe deze Indiaanse groep al eeuwenlang in het regenwoud leeft. We keren terug naar de lodge voor de lunch. ‘s Middags kunnen we een verfrissende duik nemen in de Laguna Grande. ‘s Avonds gaan we met de kano op zoek naar kaaimannen en nachtvogels.

Dag 18 Cuyabeno Lodge

Vroeg in de ochtend kunnen we genieten van de spectaculaire zonsopgang in de jungle en de vele vogels die op dit uur actief zijn. De rest van de dag kunnen er optionele activiteiten worden gedaan, zoals een peddel-excursie op de Laguna Grande of een wandeling in het regenwoud.

Dag 19 Cuyabeno Lodge

Na een vroeg ontbijt varen we met de kano terug naar de brug over de Cuyabeno rivier, vanwaar we per auto weer terugrijden naar Lago Agrio. We worden meteen naar de luchthaven gebracht vanwaar we terugvliegen naar Quito. De middag ist er vrije besteding in Quito. Overnachting in in Hotel Reina Isabel Quito.

Dag 20-21 Terugvlucht naar Nederland

We vertrekken vandaag weer naar Nederland, aankomst de volgende dag op Schiphol.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord