Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 11 3
VERTREK TERUG REISSOM
26 augustus 16 september € 2895,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Chili »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Noord Chili
Algemeen

Chili is een zeer aangenaam reisland: aardige mensen en een bijzonder gevarieerd landschap. Langs de grens met ArgentiniŽ en Bolivia is het prachtig wandelen over de op 4000 meter gelegen hoogvlakte: de Altiplano. Er is veel wild en boven het landschap torenen besneeuwde, al dan niet actieve, vulkaankegels uit.

Atacama woestijn

Via Santiago vliegen we naar de 1400 km noordelijker gelegen stad Calama. Rijdend naar de Atacama woestijn komen we langs de ‘Vallei van de Maan’, een woestijnspektakel van rots, zand en kleur. We bezoeken het gezellige oaseplaatsje San Pedro de Atacama met een prachtig kerkje, typisch voor de dorpjes op de Altiplano en nemen zes dagen om te wennen aan de hoogte, ondertussen genietend van de fantastische landschappen. We ervaren de onmetelijkheid van de zoutvlakte van Atacama, we zien de rookpluimen van de actieve Lascar vulkaan en bezoeken het geiserveld El Tatío op 4400 meter, waar wolken stoom van de kokende geisers het dal een futuristische aanblik geven.

Aymara`s

Het eigenlijke lopen begint in de omgeving van Colchane, een dorpje van gastvrije Aymara-indianen, die leven van verkoop van de alpaca en lamawol. Op de trek lopen we door schitterende rotskloven, langs zoutmeren en uitgestrekte pampa’s. De infrastructuur is vrij goed in dit gebied, zodat de bus of jeep met bagage kan omrijden naar de volgende kampeerplaats. De trek eindigt bij een prachtig meer, Laguna Chungará. Van hieruit kun je de volmaakte, voor een groot deel met ijs bedekte, kegel van de Paranicota-vulkaan van dichtbij bewonderen. Na de trek rijden we ineens meer dan 4000 meter naar beneden en we komen dan uiteindelijk in Arica, een charmante stad aan de oceaan.

Bekijk hier de video van de 2012 reis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord