Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 16 4
VERTREK TERUG REISSOM
07 juni 27 juni € 1995,- **
12 juli 01 augustus € 1995,- **
18 augustus 07 september € 1995,- ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Peru »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash
Algemeen

De Cordillera Huayhuash ligt in Noord-Perķ, even ten zuiden van de Cordillera Blanca. Dit dunbevolkte gebied is weliswaar klein, maar tegelijk ook een van de meest spectaculaire gebergtes in de Cordilleras de los Andes. In de Huayhuash zweeft de condor nog vrij rond. In dit gebied met zijn scherp gekartelde en met ijs bepantserde pieken speelt de bestseller ĎOver de Randí (Touching de Void) van de Britse bergklimmer/auteur Joe Simpson. Imposante toppen als de YerupajŠ (6634m), de steile Jirishanca (Kolibriesnavel, 6126m) en de SiulŠ Grande (6356m) zijn met hun steile wanden weliswaar een maatje te groot voor de doorsnee-bergsporter, maar de omronding van dit massief is al pittig genoeg en een even gevarieerde als onvergetelijke belevenis.

Huayhuash - Touching the void

De klassieke omronding van de Cordillera Huayhuash in Noord-Perú blijft lang op hoogte en is door zijn vele passen een van de langste en zwaarste trektochten van de Andes. De route voert grotendeels door niet- of dunbevolkte gebieden, maar passeert ook enkele nog zeer traditionele dorpen. Het hoogste punt van de 170 kilometer lange trek is de Portachuelo Cuyoc (5020m), een van de acht passen van meer dan 4000m. De gehele route voert over goede paden, zodat de bagage door ezels kan worden gedragen. Varianten (bijvoorbeeld langs Siulacocha en Quesillococha ipv. over de Paso de Carnicero) en de beklimming van de Diablo Mudo (5350m) zijn voorbehouden aan ervaren alpinisten en sportief aangelegde deelnemers (dit is ter beoordeling aan de begeleiding).

In schril contrast met de ijzingwekkende sneeuwbergen staan de idyllische valleien met hun azuurblauwe bergmeren vol forel, poelen met drassige, bemoste oevers en honderden jaren oude, kronkelige quenual-boompjes. Vrouwen met traditionele hoeden spinnen wol terwijl zij de alpaca’s of schapen van de familie weiden op de pampa. Wellicht word je uitgenodigd om in een van de dorpen tijdens een van de vele feesten een slok chicha – zelf gebrouwen maïsbier – mee te drinken of te dansen op de eindeloze huayno-deuntjes van de lokale band.

Hoogtepunten

- Witte toppen Cordillera Huayhuash
- Uitdagende tocht
- Decor van `Touching the Void - Joe Simpson`
- Kleurrijke latino cultuur

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord