Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 14 4
VERTREK TERUG REISSOM
14 juni 05 juli € 1995,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Peru »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash
Algemeen

Twee spectaculaire berggebieden van Peru worden in deze drieweekse reis gecombineerd. We lopen drie dagen een acclimatisatietocht in de Cordillera Blanca en aansluitend negen dagen trekking rond de Cordillera Huayhuash.

ChavŪn

Een korte en pittige tocht brengt je in drie dagen van Huaraz naar de "overkant" van de Cordillera Blanca. Naast een goede indruk van deze bergketen en een prachtige pasoversteek krijg je een beter idee van het rijke culturele verleden van Peru in Chavín. Hier staat een indrukwekkend tempelcomplex van een mystieke beschaving van vóór de Inca-tijd. Van Chavín verplaatsen we ons per bus naar het schilderachtige stadje Llamac waar onze tocht in de Huayhuash begint.

Cordillera Huayhuash

Al snel belanden we in een wereld vol met gletsjers, hemelsblauwe bergmeren, groene "Andes"-weiden en rotsige bergpassen. We steken vijf passen over van ongeveer 4700 meter waar geregeld condors overheen zweven. We kamperen op schitterende plekjes langs een heldere beek of bij een meer, met altijd een zicht op een witte top. De Yerupaja,tweede hoogste berg van Peru, domineert een groot deel van de tocht je blikveld. Op de Siula Grande speelt het ongelofelijke verhaal van Joe Simpson ("Over de Rand"). De dalen worden bewoond door Indiaanse herders wiens levensstijl door de huidige tijd niet is aangetast. Na driekwart rond te zijn gelopen eindigen we in Cajatambo, een typisch Peruaans dorpje waar ook de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord