Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | Best of the Southwest
Algemeen

Tijdens de meivakantie ontdek je tijdens gevarieerde dagtochten het beste wat de spectaculaire canyons en woestijnen van het Amerikaanse Zuidwesten te bieden heeft. ďBest of the SouthwestĒ is een fotogenieke wandelreis door Arizona en Utah waarbij we de wereldberoemde maar ook minder bekende natuurparken van het Colorado-plateau op een unieke manier beleven, midden in het misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.

Algemeen

Het stroomgebied van de Coloradorivier, het thuisland van de Navajo indianen, is één groot sprookjeslandschap. In klein gezelschap (maximaal 10 deelnemers) verkennen we al wandelend de mooiste natuurparken van Arizona en Utah en zelfs een stukje in het zuidoosten van Colorado. Wandelgids Jonathan Vandevoorde komt er al 25 jaar en kent het gebied op z’n duimpje en weet zo veel mogelijk de toeristendrukte bij de bekende ‘uitzichtpunten’ te ontlopen, zodat we de grootsheid van de bijzondere landschappen in alle rust kunnen ontdekken. Waar het kan, fotograferen we een spectaculaire zonsopgang boven de canyons of blijven we genieten tot de zon ondergaat en het landschap rood kleurt. De reis sluiten we af met een struintocht langs de spectaculairste bezienswaardigheden van … Las Vegas! We overnachten in comfortabele budget-hotels en een keer in een historische lodge. We rijden in onze eigen minivan of busje, waardoor de hele trip zelf een unieke Amerikaanse ervaring wordt. We maken wandelingen in:


  • In Zion National Park warmen we onze kuitspieren op met een eenvoudige wandeling.

  • Monument Valley, het beroemde filmdecor waar we een unieke wandeling maken naar een hoogplateau onder begeleiding van Navajo-indianen.

  • Antelope Canyon X, een van de beroemde ‘slot canyons’ in het noorden van Arizona.

  • Grand Canyon National Park. Wij logeren een nacht in een lodge in het park zelf, bij de South Rim. Zij die willen dalen met Jonathan een flink stuk af in de canyon .

  • Bryce Canyon National Park: de topfavoriet van velen, waar we de hele dag tussen het sprookjesachtige rotsformaties lopen, weg van alles.

  • Capitol Reef National Park, geheel onterecht het minder bekende van de. Wij maken er een wandeling door een kleurrijk maar ruig landschap.

  • Dead Horse Point: beleef het bekendste uitzicht en de mooiste zonsopgang van heel de Southwest!

  • Arches National Park, we maken drie heerlijke wandelingen tussen en onder bijna buitenaardse rotsbogen.

  • Mesa Verde National Park: met een parkranger bezoeken we de indrukwekkende grotwoningen van de oude Anasazi-cultuur


  Vijf jaar lang heeft Amerika-kenner, reisjournalist en -fotograaf Jonathan Vandevoorde er vroeger als reisleider rondgereisd en geregeld gaat hij nog terug om er te fotograferen en te wandelen. Hierdoor maakte zich de kennis over de geologie, de planten en de indianengeschiedenis van de streek eigen. Hij begeleidt de hele reis zelf. Al vijf keer eerder begeleidde hij deze reis voor HT.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord