Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 14 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van USA »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten
Algemeen

Op deze bijzonder fotogenieke rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, op het hoogtepunt van de kleurrijke ĎIndian Summerí, ontdekken we de bekende en minder bekende natuurparken van Colorado, Utah en Arizona op een unieke manier. Tijdens halve en hele dagwandelingen verkennen we de canyons, bergen en boeiende geschiedenis van het de Rocky Mountains en het Coloradoplateau. We nemen daarbij ruim de tijd om te genieten van misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.

Indrukwekkende landschappen

In het stroomgebied van de Coloradostroom, het thuisland van de Navajo en Hopi-indianen, vind je de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. In klein gezelschap (maximaal 10 deelnemers) verkennen we wandelend de mooiste natuurparken in hart van het Coloradoplateau: het noorden van Arizona, het zuiden van Utah en de zuidelijke Rocky Mountains. Waar het kan vermijden de toeristische plaatsen. Vast en zeker kunnen we spectaculaire zonsopgangen fotograferen boven de canyons of blijven we gewoon genieten tot de zon ondergaat en het landschap rood kleurt. 

Meestal overnachten we in comfortabele budget-hotels, soms in een rustieke, historische lodge. We rijden in onze eigen minivan van plek naar plek, waardoor de hele trip zelf een unieke Amerikaanse roadtrip-ervaring wordt.

We maken wandelingen in:


  • Rocky Mountain National Park, waar de ‘Indian Summer’ voor vlammende herfstkleuren zorgt

  • Langs de duizelingwekkende kloof in Black Canyon of the Gunnison N.P.

  • Mesa Verde National Park: o.a. met een parkranger bezoeken we de indrukwekkende grotwoningen van de oude Anasazi-cultuur

  • Monument Valley, het beroemde filmdecor waar we samen met twee Navajo-gidsen een tafelberg beklimmen voor een onvergelijkbaar uitzicht op deze bijzondere plek voor de Navajo-indianen

  • Antelope Canyon, de beroemde en waanzinnig fotogenieke slot canyon  in het noorden van Arizona.

  • Grand Canyon National Park. Wij logeren in de buurt van de verlaten North Rim. De eerste dag doen we een korte wandeling langs de rand. De tweede dag doet wie wil mee aan een forse dagtocht waarbij we meer dan 900 meter in de canyon afdalen.

  • Bryce Canyon National Park, waar we de hele dag tussen het sprookjesachtige rotsformaties lopen

  • Capitol Reef National Park, geheel onterecht het minder bekende van de parken en een van Jonathans favorieten. Wij maken hier een heel bijzondere wandeling over een rotplateau, met een verrassende climax.

  • Dead Horse Point State Park met zicht op Canyonlands N.P.: het bekendste uitzicht en de mooiste zonsopgang van heel de Southwest.

  • Arches National Park: we struinen tussen en onder bijna buitenaardse rotsbogen op een heel avontuurlijke wandeling. Aan het eind van de middag lopen we nog naar de wereldberoemde Delicate Arch.


Maar ook onderweg tussen de bekende parken maken we enkele wondermooie wandelingen van tussen de 2 en 4 uur.


Vijf jaar lang heeft Amerika-kenner, reisjournalist en -fotograaf Jonathan Vandevoorde er vroeger als reisleider rondgereisd en geregeld gaat hij nog terug om er te fotograferen en te wandelen. Hierdoor maakte zich de kennis over de geologie, de planten en de indianengeschiedenis van de streek eigen. Hij begeleidt de hele reis zelf.

Reisschema

Reisschema

Dag Programma
1 Vlucht naar Denver
2 Denver – Rocky Mountain N.P. – Estes Park
3 Rocky Mountain N.P. - Kremmling
4 Breckenridge – Gunnison
5 Black Canyon of the Gunnison – Montrose e.o.
6 Million Dollar Highway – San Juan Mountains – Cortez
7 Mesa Verde National Park
8 Monument Valley
9 Antelope Canyon - Page
10 Page – Grand Canyon National Park
11 Grand Canyon National Park
12 Naar Bryce Canyon National Park
13 Bryce Canyon National Park
14 Grand Staircase National Monument – Capitol Reef N.P. _ Torrey
15 Torrey – Moab
16 Arches National Park
17 Dead Horse Poin ten rit naar Dillon e.o.
18 naar Denver downtown en ’s middags inchecken
19 vlucht naar Schiphol,  Amsterdam

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord