Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 14 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van USA »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten
Land informatie

Het Zuidwesten van de Verenigde Staten

Het Zuidwesten van de Verenigde Staten heeft een bewogen geschiedenis van oorspronkelijke bewoners, de Indianenvolkeren en ‘settlers’, afkomstig uit Europa. De landschappen zijn uniek en bijna onwerkelijk. Dat komt door de geologische geschiedenis, waarbij verschillende delen van de Southwest meerdere keren door zee werden overspoeld en tektonische activiteit later voor een enorme uplift heeft gezorgd (waardoor ook de Rocky Mountains ontstaan zijn). Miljoenen jaren van onuitputtelijke erosie en verwering hebben vervolgens in die opgestuwde aardlagen de meest grillige canyons en formaties uitgeslepen die nu grotendeels beschermd zijn als park, wildernisgebied of monument.

Beschermd of niet, het land, de bergen, de dieren, de planten worden door de oorspronkelijke bewoners van het gebied als heilig beschouwd. Sommige wandelingen vinden plaats in het Navajo-reservaat in het noorden van Arizona, het grootste van de VS. Bepaalde regels zijn er anders. Zo is alcohol verboden en stelt het reservaat wel zomertijd in (Arizona niet). Wandelen zonder begeleiding van een Indiaan is niet toegestaan in Antelope Canyon of Monument Valley. Er mogen geen stenen, potscherven of veren worden opgepakt of meegenomen. De Dineh, zoals de Navajo zichzelf noemen, zijn zeer open en hebben aan het toerisme een goede bron van inkomsten: ze verkopen graag ambachtelijke voorwerpen en sieraden en de entreeprijzen tot de genoemde parken brengen veel geld in de kas van de Navajoregering. Onze gids in Monument Valley is meer dan bereid om alles te vertellen over de geschiedenis van de Dineh en over het dagelijks leven ‘on the Rez’. Je mag ook alles vragen!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord