Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 14 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van USA »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten
Praktische informatie

Grensformaliteiten VS

Je hebt geen visum nodig om de Verenigde Staten binnen te komen. Je moet wel in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is. Ook heb je een retourticket nodig én moet je je minimaal 72 uur voor vertrek registreren bij het Departement of Homeland Security (het kan ook eerder al en dat raden we ook aan om te doen). Dat kan via een speciale website. Het formulier dat ingevuld moet worden heet het ESTA-formulier. Als alles goed is, krijg je vrijwel meteen de bevestiging van toestemming om naar de VS te reizen. Je kunt de bevestiging uitprinten maar je hoeft hem niet bij je te hebben op reis. Deze ESTA-registratie kost $14 en is twee jaar geldig. In Amerika mogen 200 sigaretten of 50 sigaren en 1 liter alcoholhoudende drank (incl. wijn) belastingvrij ingevoerd worden. Het invoeren van geschenken is beperkt tot 100 dollar (niet euro) per persoon. Contant geld mag niet meer zijn dan 10.000 Amerikaanse dollar. Verboden om in te voeren zijn drugs (ook softdrugs), planten, loterijkaartjes, illegale software, pornografie, zaden en wapens. Verder zijn etenswaren zoals fruit, vlees, vleesproducten en sommige zuivelproducten zoals kaas van rauwe melk verboden in te voeren. Dergelijke producten dien je voor de douanecontrole bij aankomst weg te gooien. Veel Nederlandse kazen zoals Goudse en Edammer en Leerdammer zijn wel toegestaan mits vacuüm verpakt en gepasteuriseerd. In het vliegtuig moet een douaneverklaring ingevuld worden; die moet je dan bij de douane overhandigen. De douane op het vliegveld maakt vingerafdrukken en een foto en stelt meestal enkele vragen over het reisdoel, het karakter van de reis, slaapadres eerste nacht, hoeveel geld en of je etenswaren bij je hebt. Je kunt best een duidelijk, kort antwoord geven. Grapjes worden niet op prijs gesteld. In het geval dat men je bagage wil onderzoeken. De douane en veiligheidsmensen op de Amerikaanse luchthavens moeten verder altijd de mogelijkheid hebben om bagage te onderzoeken. Koffers en tassen die ingecheckt worden mogen daarom niet op slot zitten tenzij ze een zogenaamd TSA-erkend slot hebben. Zo’n slot voorkomt dat het slot van je koffer of tas opengebroken wordt door medewerkers van TSA (Transportation Security Administration). Voor TSA-sloten gebruikt men een loper waarmee bagage zonder schade geopend en weer afgesloten kan worden. Speciale inentingen voor de VS zijn niet nodig.

Weer

Arizona, Utah, New Mexico en Colorado, ook wel de ‘Four Corners Area’ genoemd,  hebben een woestijnklimaat of een steppeklimaat. In de zomer kan de temperatuur op sommige plekken oplopen tot boven de 40 graden Celsius – in Moab, Zion en Page bijvoorbeeld is dat bijna dagelijkse kost – en kan het plots hevig onweren. De herfst is het meest aangenaam en stabiel. In oktober is het overdag aangenaam warm en `s ochtends al aardig koud, soms al tegen het vriespunt. Het is wel nog steeds heel erg droog en regenen doet het er over het algemeen dan niet heel vaak, hoewel zomerse onweersbuien zeker niet uit te sluiten zijn. Het donker valt vroeg. ’s Avonds koelt het wel sneller af. In de Rocky Mountains kan het ook overdag al aardig fris zijn, ook al schijnt de zon en het zal in de ochtend koud zijn. Zelfs een snwwuebui is niet uit te sluiten, ook niet op het Coloradoplateau trouwens.
Het is dus belangrijk om ook warme kleding, een muts en eventueel handschoenen mee te nemen: voor als we ’s ochtends heel vroeg eens een zonsopgang willen gaan bekijken volet een thermoshirt echt wel heel lekker aan. Meer even goed zijn zomerkleren overdag nodig alsook een goede bescherming tegen de zon zoals een hoed of petje, een zonnebril, lippenbalsem en zonnebrandcrème. Kortom: wees voorbereid op een extreem klimaat!

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord