Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 14 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van USA »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het dagprogramma ligt tamelijk vast. De afstanden in het Westen van Amerika zijn aanzienlijk, waardoor we onvermijdelijke veel autokilometers afleggen. Het programma is echter zodanig opgevat dat we zoveel mogelijk tijd wandelend in de natuur, kunnen doorbrengen. Daarom overnachten we op meerdere plekken 2 nachten. Waar er enkele pittige wandelingen zijn met flinke hoogteverschillen en/of diepe afgronden, stelt Jonathan altijd alternatieve, eenvoudiger wandelingen voor. ’s Ochtends en/of ’s avonds wordt, al naar gelang de omstandigheden en waar het kan, de mogelijkheid geboden om, zonder verplichting, naar een mooi uitzichtpunt te rijden om een prachtige zonsopgang of -ondergang mee te maken.

Dag 1 vlucht naar Denver

We komen aan het einde van de middag aan in Denver, de hoofdstad van Colorado, halen de auto’s op en rijden naar ons hotel vlakbij de luchthaven.

Dag 2 Denver Ė Estes Park

Vanwege het tijdverschil zijn we vroeg wakker en gaan we snel ‘on the road’ naar de oostkant van Rocky Mountain National Park (RMNP). Maar onderweg eerst inkopen doen! We maken een mooie, relaxte middagwandeling in het park.

Dag 3 Rocky Mountain National Park

’s Ochtends maken we een schitterende wandeling langs verschillende bergmeren in de ‘Bear Lake Corridor”. ‘s Middags doorkruisen we RMNP over Trail Ridge Road die ons tot boven de 3700 meter hoogte voert (*)! We logeren vanavond in Kremmling, een etappeplaats ten westen van het nationaal park. (*) Normaliter is Trail Ridge Road open tot midden of eind oktober. Mocht onverwachte sneeuwval echter … euh … ‘roet’ in het eten gooien, dan wordt de weg door de rangers afgesloten en zullen we omrijden, waardoor dit dagprogramma gedeeltelijk vervalt.

Dag 4 Kremmling - Gunnison

Vandaag is een verbindingsetappe. We rijden dwars door de oogverblindend mooie herfstlandschappen van de Colorado Rockies en maken onderweg, afhankelijk van de weersomstandigheden, een of twee kortere wandelingen met mooie vergezichten.

Dag 5 Black Canyon of the Gunnison - Montrose e.o.

Vandaag maken we een schitterende wandelingen langs de soms negenhonderd meter diepe, smalle canyon van de Gunnison-rivier. De donkeren gneiss en leistenen rotswanden zijn zo steil, dat sommige delen van de rivier maar een half uur zonlicht per dag krijgen! Dit deel van de rivier is sinds 1933 beschermd, sinds 1999 als volwaardig nationaal park. We eindigen in de buurt van Montrose  aan de voet van de San Juan Mountain Range, de op één na zuidelijkste en zeer fotogenieke bergketen van de Rocky Mountains.

Dag 6 Million Dollar Highway - Cortez

In het wegbed van de oorspronkelijke Highway 550 werd in de 19de eeuw waarschijnlijk voor miljoenen dollars aan zilvererts verwerkt. Vandaar de bijnaam van deze spectaculaire route door de San Juan Mountains. We maken ’s ochtends een spectaculaire wandeling naar de site van een verlaten zilvermijn. ’s Middags hebben we tijd in het pittoreske zilverstadje Silverton en zien we de historische stoomtrein vertrekken. Na een koffiebreak in zilverstad Durango verlaten we de Rockies en bereiken we in Cortez het land van mesa’s (tafelbergen) en canyons: het Coloradoplateau.

Dag 7 Mesa Verde National Park

Onder begeleiding van een parkranger bezoeken we de beroemdste cliff dwellings, complexe grotwoningen, in dit bijzondere UNESCO-werelderfgoed dat de architectuur van de oude Anasazi-indianen bewaart. Mesa Verde is een verbazingwekkende archeologische site, de grootste in Noord-Amerika. De hele steentijd van de indianen van de Southwest is hier samengebald op één indrukwekkende plek. Uiteraard maken we nog een relaxte wandeling in het park, op zoek naar oude rotstekeningen.

Dag 8 Monument Valley

Na een mooie rit door het Navajo-reservaat bereiken we rond de middag Monument Valley Tribal Park op de grens van Arizona en Utah. Monument Valley is een van de meest bijzondere landschappen van Amerika. Onder leiding van onze eigen Navajo-gidsen maken we een pittige wandeling naar de top van een tafelberg waar een fenomenaal uitzicht wacht over de hele vallei. Dit is een plek waar maar weinig niet-indianen mogen komen! Ondertussen vertelt de gids ons alles over de geschiedenis en mythologie van de Navajo en het dagelijkse leven. Na het diner rijden we naar ons hotel in Kayenta, een voormalige mijnstad in de buurt.

Dag 9 Antelope Canyon - Page

Vandaag is een relaxte dag die helemaal in het teken staat van een kort maar indrukwekkend bezoek aan Antelope Canyon in de buurt van Page, Arizona (*). Als onderdeel van een grotere groep lopen we onder begeleiding een klein anderhalf uur door dit natuurwonder van licht en schaduw, een ‘slot canyon’(sleutelgatkloof). In het stadje Page bezoeken we de brug over de kloof van de Coloradorivier, van waar je de beroemde Glen Canyon Dam kunt bewonderen, de tweede hoogste van Amerika. (*) Bij grote regenval of onweer is het risico op overstroming te groot en wordt deze canyon afgesloten. In dit geval zorgen we voor een alternatief programma.

Dag 10 Page Grand Canyon North Rim

Na een prachtig gelegen stop aan de oever van de Colorado River volgt een schitterende rit langs de Vermillion Cliffs. We klimmen steeds hoger op het beboste Kaibab-plateau richting de noordrand van de Grand Canyon waar we ons boven de 2600 meter hoogte bevinden! Vandaag beperken we onze wandeling tot enkele kilometers langs de rim van de canyon, die vanaf deze plek 1800 meter diep is! Vlak voor zonsondergang zijn de kleuren van de rotsen en het spel van licht en schaduw op hun mooist en dat willen we niet missen! We zijn twee nachten te gast op een unieke locatie in het Kaibab Forest, net buiten het park, en slapen in rustieke blokhutten van een oude, sympathieke lodge.

Dag 11 Grand Canyon National Park

Vandaag is de pittigste wandeldag, waarbij we een deel van de canyon afdalen tot aan een kleine waterval, Roaring Springs, een hoogteverschil van bijna 1000 meter! In de canyon ontdekken we een spectaculair landschap met mediterraan karakter dat je je vanaf de rand niet kunt voorstellen. Kliffen van honderden meters hoog torenen boven ons uit. We gaan dezelfde weg weer terug omhoog naar de North Rim. Wie het vandaag liever rustig aan doet, kan kilometers lang lopen langs de rand van de canyon of in de buurt van de historische Grand Canyon Lodge blijven.

Dag 12 Naar Bryce Canyon National Park

We doorkruisen de Arizona Strip en bereiken een van de meest traditionele Mormonengebieden in het zuiden van Utah. Onderweg doen we nog een zeer fotogenieke locatie aan voor een korte wandeling.  ’s Middags bereiken we het onvoorstelbaar mooie sprookjeslandschap van de Red Canyon, het kleine broertje van Bryce Canyon.

Dag 13 Bryce Canyon National Park.

Dit bijzondere landschap verdient het om de hele dag te voet verkend te worden, ver weg van de toeristenmassa’s die het ‘Amphitheater’ elke dag bezoeken. Na de schitterende zonsopgang aan de rand van de canyon brengen we een goed deel van de dag door in de correct genaamde Fairyland Canyon van Bryce, een meer afgelegen deel van het park, waar we urenlang tussen door natuur gesculpteerde stenen ‘hoodoo’s’ en duizend jaar oude bristlecone pines lopen, ijverige chipmunks gadeslaan en honderd procent van het steeds veranderende landschap genieten. Aan het eind van de middag wandelen we nog door het bekende ‘Wall Street’, wanneer het licht het mooist is om deze populaire kloof te bezichtigen.

Dag 14 Bryce Canyon Ė Capitol Reef National Park

Scenic Byway 12 is volgens National Geographic Traveler een van de mooiste highways van Amerika en vandaag nemen we onderweg ruim de tijd om fotostops te maken . In deze periode zijn de in herfstkleuren getooide ratelpopulieren op de flanken van Boulder Mountain op hun mooist. De vergezichten reiken tot aan de Waterpocket Fold, de belangrijkste geologische formatie van Capitol Reef National Park, en de Henry Mountains, een oude vulkaan. ’s Middags maken we een avontuurlijke wandeling in een rustig deel van het park met een niet te missen climax!

Dag 15 Capitol Reef National Park Ė Moab

In de ochtend bekijken we de fascinerende rotstekeningen die achtergelaten zijn door de oude Fremont-cultuur. We leren ook iets over de lokale Mormonenpioniers die op deze onwaarschijnlijke plek vroeger aan fruitteelt deden. Door een woestenij van veelkleurige ‘badlands’ en grillige rotsformaties rijden we ’s middags naar Moab, hét mekka van de rafting en mountainbiking in the Southwest.

Dag 16 Arches National Park

We gaan al vroeg op pad want de hele dag verkennen we dit beroemde park. Wordt het ‘bogen of barsten’? Je vraagt je immers vaak af hoe zulke enorme rotsbogen het in weer en wind duizenden jaren kunnen uithouden. En hoe lang staan ze nog? Het park is niet voor niets een van de populairste van de Southwest maar we kunnen de massa’s grotendeels vermijden tijdens een zeer avontuurlijke tocht in Devil’s Garden tussen – en over – grillige rotswanden. En wat we te zien krijgen loont absoluut de moeite! We struinen ook door de Windows Section, zien de 88 meter brede Landscape Arch en klimmen aan het eind van de middag naar Delicate Arch, hét symbool van Utah.

Dag 17 Moab naar Dillon e.o.

De vrijwilligers gaan al vroeg uit de veren want wie wil er de zonsopgang vanaf Dead Horse Point nu missen, met het beroemdste canyonpanorama ter wereld? Van hieruit kijken we over het ruige Canyonlands National Park. Na een welverdiend ontbijt en enkele vrije uren in het toeristenstadje Moab begint onze terugreis. We doorkruisen de Rockies dit keer van west naar oost over de Interstate 70. We overnachten in een toeristische plaats langs de Interstate, niet ver van Denver.

Dag 18 Denver Downtown en inchecken voor de thuisvlucht

Na enkele uurtjes in downtown Denver doorgebracht te hebben leveren we ’s middags de huurauto(‘s) in en vliegen we terug naar Amsterdam.

Dag 19 Aankomst Schiphol.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord