Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Zuidoost-AziŽ

Zuidoost Azië ligt voor het grootste deel op of dichtbij de evenaar. Dat betekent dat vooral de intens groene oerwouden met hun enorme diversiteit aan flora en fauna onze aandacht hebben. We vinden er ook nog steeds stammen die sinds mensenheugenis hier hun bestaan vinden. Veel volken leven nog volgens oeroude tradities, zoals bijvoorbeeld in Birma.

In Vietnam combineren we een bezoek aan de wereldberoemde Halong Bay met een trektocht in het hoogland waar we de kleurrijke bergmensen ontmoeten.

Onze wandelreizen Zuidoost-AziŽ

sorteer op

Vietnam

Wandelreis Vietnam

Werelderfgoed Halong Bay, pagodes, tempels en kennismaken met de etnische minderheden van Vietnam. Een unieke combinatie. We vliegen naar Hanoi en maken twee meerdaagse wandeltochten. De eerste in het noorden in de bergen rond Sa Pa. De tweede ten zuidwesten van Hanoi in het Phu Luong National park, met authentieke dorpen waar nauwelijks westerse toeristen komen. Ook varen we op een exotische jonk door de idyllische HaLong Bay langs steil uit het water oprijzende eilandjes, bezoeken een druipsteengrot en maken een bijzondere wandeling dwars over Cat Ba Island. Samen met een aangenaam klimaat, prachtige groene bergen en afwezigheid van massatoerisme staat deze reis garant voor een fantastische ervaring.
21-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1495 3 zwaarte 
West Papua | Hoogland Expeditie

Wandelreis West Papua | Hoogland Expeditie

In West Papua, het Indonesische deel van Nieuw Guinea, gaan we op weg naar het gebied van de Yali`s, de Rotanmensen, zo genoemd vanwege de bundel rotanringen, die om het middel van een Yali-man op de lange peniskoker rusten. We vliegen via Jayapura naar Wamena, de hoofdstad van de Baliem-vallei op 1630 meter hoogte. Deze wildernistrek loopt door prachtige oerwouden en Yali dorpen over twee passen van 3500 meter hoogte. Doordat deze trektocht continu op hoogte blijft heb je geen last van bloedzuigers, muggen of andere insecten!
26-daagse reis 18 dagen lopen reissom vanaf € 3775 4 zwaarte 
West Papua | Raja Ampat

Wandelreis West Papua | Raja Ampat

Deze IndonesiŽreis omvat een unieke combinatie van drie totaal verschillende regioís in (West-) Papoea en biedt daarmee een indringende kennismaking met dit cultureel en landschappelijk buitengewoon interessante gebied. We geven eerst enkele inleidende beschouwingen voor we in het programma van dag tot dag meer in details treden. IndonesiŽ is een prachtig en zeer gevarieerd land. Massatoerisme heeft zín entree gemaakt in flinke delen van het land. Voor de provincies Papoea en West-Papoea is dat echter nog lang niet het geval. Deze twee provincies vallen samen met het door IndonesiŽ bestuurde voormalige Nederlands Nieuw-Guinea. Ook de benaming Irian Jaya is lange tijd in zwang geweest namelijk van 1966 tot 2000. De provincie Papoea omvat de bulk van het landoppervlak van het voormalige Irian Jaya. Bij West-Papoea gaat het om het meest westelijke deel van het voormalige Irian Jaya, dat vanwege zín vorm op de kaart reeds lang wordt betiteld als Ďde Vogelkopí (Birdís Head). Ook de omringende eilanden horen hierbij en staan bekend als de Raja Ampat eilanden, die wij tijdens deze reis gaan bezoeken. Het oostelijk deel van het totaaleiland Nieuw-Guinea heet Papua New Guinea, een land dat sinds 1975 onafhankelijk is.
22-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 3595 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord