Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Birma | Mt. Phon Kan Razi
Algemeen

HT heeft het meest oostelijk gelegen deel van de Himalaya voor treks ontsloten met een reis naar Kachin State in het uiterste noorden van Birma waar de bergtoppen hoogtes bereiken tot bijna 6000 meter. We vliegen naar het noordelijkste vliegveld bij het dorpje Putao, op zoek naar avontuur en wandelroutes in een gebied dat lange tijd voor buitenlanders afgesloten is geweest. De kans om andere toeristen tegen te komen is uiterst klein.

Apen, beren en tijgers

We wandelen langs rijstvelden, door dorpjes met hun oorspronkelijke cultuur, over bijna volmaakt ongerepte bergen en door valleien langs snel stromende rivieren. In de uitgestrekte bergwouden leven apen, beren en tijgers. De trek leidt ons naar de voet van de berg Mt. Phon Kan Razi op de grens met India, waar we bij de plaatselijke bevolking in bamboe huizen overnachten. Vervolgens trekken we door de jungle van de voet naar de besneeuwde top van deze berg (3635 meter) waarbij we in tenten slapen.

Nog wat cultuur...

In Yangon bezoeken we de imposante Shwedagon Pagode en op de terugweg brengen we een bezoek aan de voormalige hoofdstad Mandaly  waar we de kolossale, onafgebouwde en door een grote aardbeving in 1838 gespleten pagode van Mingun bekijken. ‘s Morgens voor zonsopgang vertrekken we met een boot stroomafwaarts over de machtige Ayeyarwady rivier naar Bagan, waar we na een ontspannende tocht pas laat in de middag aankomen. Langs de oevers van de rivier lijkt de tijd eeuwenlang stil te hebben gestaan. Bagan is een echt wereldwonder. Op een grote vlakte bij een bocht in de rivier staan duizenden grote en kleine boeddhistische tempels en eeuwenoude ruïnes die we per fiets of paardenkoetsje kunnen bekijken.

Naast de gebruikelijk politiek strubbelingen in de binnenlandse politiek zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat positieve ontwikkelingen. Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi is vrijgelaten en maakt deel uit van het parlement en zelfs Obama heeft het land met een bezoek vereerd. de kritische blik waarmee het land in het Westen werd bekeken is in snel tempo aan het veranderen. HT wil graag een bijdrage leveren aan de inkomsten van gewone mensen die zonder toerisme niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Vanwege de uitgestrektheid van het land wordt voor de grote afstanden gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord