Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
24 8 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Birma »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Birma | Shan State
Algemeen

Dit tropische land met zijn bijzonder vriendelijke en gastvrije inwoners wordt ook wel ďHet Gouden LandĒ genoemd. En niet voor niets: nergens anders ter wereld vind je in dit sfeervolle land zoveel met puur goud bedekte stoepa`s, pagodes en Bhoeddabeelden.

Tijd- en klimaatverschil

Na aankomst in Birma besteden we eerst een hele dag om de belangrijkste bezienswaardigheden van Yangon (Rangoon) te bezoeken en zo te wennen aan het tijd- en klimaatverschil. We lopen over de oriëntaalse Bogyoke Aung San markt en bezoeken de prachtige Shwedagon pagode.

Het Shan Plateau

Vanuit de voormalige hoofdstad Yangon (Rangoon) vliegen we naar Kalaw Daar maken we een zesdaagse trek van het koele hillstation Kalaw over het Shan Plateau naar het mooie Inle Lake waar we onderweg bij de plaatselijke bevolking en in boeddhistische kloosters overnachten. In Mandalay bezoeken we de kolossale onafgebouwde en door een grote aardbeving in 1838 gespleten pagode van Mingun Een enerverende treinreis brengt ons van Mandalay naar het idyllische plaatsje Hsipaw. Hier wandelen we een paar dagen in de omgeving. Bij zonopkomst vertrekken we met een boot stroomafwaarts  over de brede en machtige rivier de Ayeyarwady Een lange en bijna Hypnotiserende reis naar het dorp Bagan  Langs de oevers van de rivier lijkt de tijd eeuwenlang stil te hebben gestaan. Bagan is een echt wereldwonder. In en rond hetdorp staan duizenden grote en kleine boeddhistische tempels en eeuwenoude ruïnes. Als afsluiting wandelen we naar de pagode op de top van de berg Tangyi Taung met een fantastisch uitzicht op Bagan en de rivier.

Naast de gebruikelijk politiek strubbelingen in de binnenlandse politiek zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat positieve ontwikkelingen. Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi is vrijgelaten en maakt deel uit van het parlement en zelfs Obama heeft het land met een bezoek vereerd. de kritische blik waarmee het land in het Westen werd bekeken is in snel tempo aan het veranderen. HT wil graag een bijdrage leveren aan de inkomsten van gewone mensen die zonder toerisme niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Vanwege de uitgestrektheid van het land wordt voor de grote afstanden gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord