Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
24 8 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Birma »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Birma | Shan State
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

We raden aan uiterlijk 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer.

Visum en paspoort

Een visum is verplicht.  Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Het visum voor Birma kan aangevraagd worden via de Visumservice
Je hebt nodig:
* paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij inreis
* 2 x een ingevuld visumformulier
* 2 identieke pasfoto’s
* visumkosten € 40,--
* aanvraagformulier visumservice

Visumservice
http://www.visumservice.nl

De Visumservice zal naast de kosten voor het visum eveneens bemiddelingskosten vragen. De aanvraag duurt ongeveer een week. Neem telefonisch contact op met de Visumservice voordat je met het opsturen van documenten begint. Het visum dient na afgifte binnen 3 maanden gebruikt te worden en heeft een geldigheid van 28 dagen.

Er zijn voor toeristen twee soorten visums:
FIT (Foreign Independent Traveller) en PTT (Package Tour Traveller)
 
Als je zelf het visum regelt dan  kun je het beste een FIT visum aanvragen, omdat de aanvraag eenvoudiger is. Volgens de agent maakt het in Birma namelijk helemaal niets uit of je een FIT of PTT visum hebt

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/birma waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

Het tijdverschil tusen Birma en Nederland bedraagt in onze wintertijd vijf en een half uur. Het is in Birma later als in Nederland.

Klimaat

Birma heeft een tropisch moessonklimaat. Het is te verdelen in drie seizoenen,het regenseizoen van eind mei tot midden oktober, het koele droge seizoen van eind oktober tot halverwege februari. Dit is de periode waarin wij onze reizen naar Birma organiseren.
Het laatste seizoen is heet en droog van eind februari tot halverwege mei. De regenval varieert sterk door het land, met een zeer droog gebied in het midden van het land.

Elektriciteit

De netspanning in Birma is 220 volt. We raden je aan een wereldstekker mee te nemen aangezien er verschillende stopcontacten voorkomen.

Geld voor op reis

De munteenheid van Birma is de Kyat (MMK) en die is weer onderverdeeld in 100 Pyas
Je mag de Kyat niet in- of uitvoeren. Je kunt het beste dollars meenemen.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken).
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

(Dag)rugzak
* Je kunt je bagage laten dragen tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer).

Slaapzak
* Voor alle tochten is een goede slaapzak (dons of kunststof bijv. hollofil) onontbeerlijk

Paklijst (inhoud rug-/plunjezak)

kleding + slapen
~ slaapzak
~ lakenzak*
~ opblaaskussentje*
~ waterdichte slaapzakhoes*
~ ondersokken*
~ sokken/kousen min. 3 paar
~ ondergoed
~ thermo ondergoed
~ T-shirts
~ fleece trui
~ body warmer*
~ korte broek
~ trekking broek
~ donsjack*
~ regen/windjack
~ regenbroek
~ handschoenen
~ wandelschoenen
~ sandalen/gympen
~ pet/shawl/muts
~ zwembroek/badpak

algemeen
~ dagrugzak (minimaal 35 liter)
~ zakmes
~ dagboek*
~ leesboek*
~ reserve veters
~ naaispullen
~ zaklamp
~ batterijen
~ plastic zakken
~ plunjebaal + eventueel hangslotje
~ fototoestel
~ fotorolletjes/chips
~ batterijen fototoestel
~ veldfles
~ zonnebril/gletsjerbril
~ reserve bril/lenzen
~ loopstokken

toiletartikelen
~ shampoo
~ zeep
~ tandenborstel
~ tandpasta
~ lippencrème
~ zonnebrand
~ kam/borstel
~ toiletpapier
~ dunne handdoek
~ tampons/maandverband
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnen)

reisbescheiden
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden:
- paspoort (moet bij aankomst in Myanmar nog een half jaar geldig zijn)
- vliegticket(s)
- geld
- inentingsboekje*
- verzekeringsbewijs + alarmnummer
- pasfoto’s altijd handig

* = niet altijd noodzakelijk

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers van de travellercheques en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Persoonlijke EHBO / medicijnen

* een kuur ciproxine -tegen bacteriële darminfecties (via recept arts*)
* een kuur amoxyciline -luchtweginfecties (via recept arts*)
* azaron, lidocaïnezalf -bij insektenbeten
* sterilon/betadine -wondontsmetting
* leukoplast, 2nd skin -blaarpreventie
* paracetamol -pijnstiller
* insectenafweermiddel -bijv.: djungel olja
* zonnebrandolie/crème -factor 20
* lippenbescherming -zinkzalf, lipbalsem fact. 20
* rekverband, knieband -bij knieproblemen
* Arnica of SRL -bij spierpijn, kneuzingen
* norit -bij lichte darmklachten
* immodium -bij diarree
* ORS -tegen uitdroging (bij diarree)
* strepsils -bij keelpijn

Niet alle huisartsen geven makkelijk antibioticakuren mee. Leg uit wat je gaat doen en dat je in de rimboe echt geen arts kunt vinden en dat de reisleider vaker met dit bijltje heeft gehakt.

HT Wandelreizen zorgt voor een medicijnenkit met o.a. antibiotica voor ernstige gevallen. De kans dat we die nodig hebben is klein, maar aanwezig.

Bagagevervoer

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord