Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Papua | Hoogland Expeditie
Algemeen

In West Papua, het Indonesische deel van Nieuw Guinea, gaan we op weg naar het gebied van de Yali`s, de Rotanmensen, zo genoemd vanwege de bundel rotanringen, die om het middel van een Yali-man op de lange peniskoker rusten. We vliegen via Jayapura naar Wamena, de hoofdstad van de Baliem-vallei op 1630 meter hoogte. Deze wildernistrek loopt door prachtige oerwouden en Yali dorpen over twee passen van 3500 meter hoogte. Doordat deze trektocht continu op hoogte blijft heb je geen last van bloedzuigers, muggen of andere insecten!

Veiligheid

Op dit moment, begin 2020, is er helaas te veel politieke onrust om deze reis op een veilige manier uit te voeren. We zullen dan ook geen vertrekdata plannen zolang dit het geval is.

Naar het oerwoud

Vanuit Wamena rijden we naar Sokokmo waar we gaan we lopen. Na een oversteek van de wilde Baliemrivier lopen we op de lagere hellingen langs diverse nederzettingen. Na 4 dagen loopt de vallei dood en steken we de 3500 meter hoge Elit pas over, waarvan vooral de 1000 meter lange afdaling spectaculair steil is! De gedeeltes die we door het oerwoud lopen zijn zinsbegoochelend. Rond de 3000 meter hoogte is de vegetatie meer alpien en dit is ook de plek waar je kans maakt om een van de vele soorten paradijsvogels te spotten. Ondanks het modderige pad is het interessant een oplettend oog te houden voor de zeer gevarieerde junglevegetatie, zoals bloeiende orchideeën.

Yali dorpen

In het Yali dorp Angguruk houden we een rustdag. De Yali’s zijn het volk van de mannen met rotanrokken, peniskokers, stenenbijlen en pijl en boog op de rug. De vrouwen zijn gekleed in tanga’s van stro, hun naaktheid bedekkend met droognetten. Ze wroeten met een graafstok in een ubi veldje op een steile helling. Op weg terug naar de Baliemvallei gaan we tot slot nog een 3500 meter hoge oas over. De vegetatie op dit bergplateau is zeer bijzonder en weer heel anders dan we tot nu toe hebben gezien. Het geknor van varkens, de prachtige samenzang van de dragers, de prikkelende geur van de vele vuurtjes, de smaak van ubi’s (zoete aardappel); het zal je thuis doen terug verlangen naar dit gebied.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord