Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Papua | Hoogland Expeditie
Zwaarte en risico's

Categorie 4

Irian Jaya is zowel in de bergen als in de laagvlaktes bedekt met dik tropisch oerwoud. Het is ontzettend groen en er valt veel regen. Om één of andere reden regent het er voornamelijk in de middag en `s nachts. De grond in de bergen is voornamelijk vette klei, dat wordt dus meestal bagger. Dat geldt ook voor de paden waar we overheen lopen, ofschoon ze ook wel geregeld goed en breed zijn. Dit is met name zo in de gebieden waar veel mensen wonen. Moeilijk zijn de hitte van de zon en de stukken waar je van boomwortel naar boomwortel balanceert. Het kan voor sommige mensen ook zwaar zijn om er gewend aan te moeten raken om te leven in een omgeving waar niets is dat aan onze levensomstandigheden doet denken. Toch bestaat er enig comfort: HT verzorgt de tenten, er gaat een ervaren kok mee en onderweg kunnen we lokaal voedsel kopen. Bovendien zijn de dragers, als ze hun verlegenheid eenmaal hebben overwonnen, heel hulpvaardig. Terwijl ze met bagage op het hoofd of de rug balanceren, kunnen ze op moeilijke stukken nog een hand uitsteken om te helpen.

Deelnemers worden er op gewezen dat een flexibele instelling een absolute vereiste is om deze reis tot een succes te maken. Vluchten kunnen vertraagd zijn, de regen maakt de paden tot ware moddersporen, Irian Jaya is een ervaring die alle zintuigen en je conditie flink belasten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord