Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 12 3
VERTREK TERUG REISSOM
12 november 02 december € 1495,- **
17 december 06 januari € 1495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Vietnam »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Vietnam
Land informatie

Landschap en ligging

Vietnam grenst in het noorden aan China, in het westen aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. Het land telt een oppervlakte van 330.500 km2

Vietnam is onder te verdelen in het hoogland met de Rode-Rivier delta in het Noorden, de bergketen en de laagvlaktes langs de kust in het midden en de Mekong-delta in het zuiden. Het noorden wordt gekenmerkt door bergen en dalen. Het hoogste punt ligt op 3142 meter de Fansi Pan. Het centrale deel wordt begrensd door de kustvlakte.
In het zuiden vind je de Mekomg-delta en de Mekong rivier die met een lengte van 4200 km uit de Tibetaanse bergen komt.

Klimaat

Vietnam kent door de langgerektheid en de ligging vele verschillende klimaatzones.
In het algemeen liggen de temperaturen tussen de 20 graden en de 35 graden.
Het noorden heeft een subtropisch klimaat. In de bergen is het gehele jaar koeler.
Af en toe wordt daar wel eens het vriespunt gehaald.

Flora en fauna

Zoals in elk tropisch land is ook de natuur in Vietnam gevarieerd en uitbundig te noemen. Er is veel variatie in plantsoorten. Je komt er de wilde rhododendron, bamboe en verschillende soorten orchideën tegen. Vietnam was vroeger vrijwel geheel bedekt met bossen.Langzamerhand zijn deze bossen verdwenen, eerst door het maken van akkerland voor het verbouwen van rijst; later tijdens de Amerikaanse oorlog door het gebruik van chemicaliën zoals Agent Orange. Vandaag de dag zie je dat de bossen zich weer aan het herstellen zijn.

Al reizend door de verschillende landschappen die het land rijk is, kom je veel diersoorten tegen. Helaas is het wildleven in Vietnam erg bedreigd door het verlies van leefomgeving, vervuiling van het landschap en de illegale jacht.

Diersoorten die in het wild leven in Vietnam zijn o.a. de olifant, neushoorn, tijger, luipaard, zwarte beer, honing beer, krokodil, de cobra slang en de schilpad. Recentelijk herondekt zijn de witte gevleugelde eend en de witte ibis. Vietnam is een belangrijke stopover voor migrerende vogelsoorten vanwege haar ligging langs de Oost Aziatische vliegroute voor vogels die vanuit Siberië naar Australië vliegen om te overwinteren.

Bezienswaardigheden

Ha Noi
In Ha Noi verblijven we dicht bij het oude stadsdeel. Het is een wirwar van drukke kronkelende straatjes net ten noorden van het Hoan Kiem Meer. Het bestaat uit 36 straten die vroeger elk hun eigen specialiteit hadden zoals de handel in specerijen, rijst, wierook, vis, smederijen. Je komt hier zintuigen te kort. We hebben nog een dag de tijd om de vele pagodes en tempels te bezichtigen.

Ha Long Bay
Op een reis naar Vietnam mag een verblijf op en bij de Ha Long Bay niet ontbreken. Het is een prachtig kustgebied met steil uit de zee oprijzende rotsen waar we tussendoor varen. We overnachten op het eiland Cat Ba waar het heel rustig is met weinig wegen en verkeer. We lopen hier een volle dag door prachtig natuurgebied met een grote verscheidenheid aan planten, struiken en bomen, Ook komen er apen, wilde zwijnen, herten en stekelvarkens voor komen maar die laten zich niet vaak zien.. We bezoeken Viet Hai een minderheden dorp en wandelen via akkers en velden naar de haven. Uiteindelijk worden we door een bootje weer opgepikt dat ons terug brengt naar de haven van Cat Ba.

Volk, taal en godsdienst

Vietnam telt zo’n 70 miljoen inwoners. In Hanoi wonen bijna 4 miljoen mensen
Zo’n 78 % van de bevolking woont op het platteland en is werkzaam in de rijstgebieden.

De taal bestaat uit woorden van een lettergreep die op verschillende toonhoogte uitgesproken, totaal verschillende betekenissen hebben. Over het algemeen wordt er redelijk Engels gesproken en de oudere Vietnamezen spreken goed Frans. De schriftelijke weergave wordt uitgevoerd in het Chinese karakterschrift. Wanneer je op eigen houtje de stad in gaat is het goed om de receptie te vragen de naam en het adres van het hotel in Chinese karakters te laten opschrijven, zodat je met een `cyclo` terug naar het hotel kunt worden gebracht.
Theoretisch bestaan er in Vietnam 3 hoofdreligies: het Confucianisme, het Taoïsme en het Boeddhisme, waarbij de grenzen onderling niet scherp te trekken zijn - reden waarom men vaak van een `driepoot` spreekt.

Politiek

In 1976 is de Socialistische Republiek Vietnam gesticht.
De Nationale Vergadering is de hoogste wetgevende orgaan. Dit parlement bestaat uit één kamer, waarvan de leden door middel van algemeen kiesrecht voor vijf jaar worden gekozen.

Milieu

We vragen jou als deelnemer het volgende in acht te nemen:
- Op trektocht de vegetatie ongemoeid te laten.
- Alle afval te verzamelen, collectief te verbranden en daarna met aarde te bedekken, dan wel mee te nemen/geven tot het eind van de tocht
- Je behoefte te doen op veilige afstand van bronnen en rivieren.
- Te beseffen dat voor warm watergebruik in bergdorpen meestal hout verstookt wordt.
- Liever geen pennen, ballonnen e.d. uit te delen.
- Batterijen mee terug te nemen naar Nederland.Batterijen
In veel derde wereldlanden functioneert het afval ophaal- en verwerkingssysteem niet of nauwelijks; zeker niet naar onze maatstaven van duurzaamheid. Het weggooien van giftige batterijen is een groot probleem voor de drinkwatervoorziening. Daarom willen we graag hier een steentje bijdragen aan het voorkomen van veel ellende op lange termijn. Neem batterijen dus mee terug naar Nederland.

Lege batterijen? Lever ze in en win!
Win reischeques met lege batterijen!
Heb je 10 lege batterijen? Dan maak je kans op een van de vele reischeques.

Wat moet je doen`
Doe 10 lege batterijen in een zakje. Schrijf je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer op een briefje en stop dat erbij. Deponeer het zakje vervolgens in de inzamelton bij een van de duizenden inleverpunten.

Waar kun je de lege batterijen inleveren`
Supermarkten, winkels (kijk op legebatterijen.nl welke supermarkten en winkels meedoen aan de actie), gemeentedepot / milieustraat of chemokar

Actievoorwaarden
Kijk voor meer informatie over de actie op legebatterijen.nl. Organisator: Stichting Batterijen, Postbus 719, 2700 AS Zoetermeer.

Souvenirs van bedreigde dieren en planten
Het Wereld Natuur Fonds voert campagne over souvenirs van wilde dieren en planten. In de campagne roept het Wereld Natuur Fonds op dit soort souvenirs niet te kopen en de natuur op vakantiebestemmingen te laten zoals die is, zodat we over 10 jaar nog steeds kunnen genieten van die prachtige en onmisbare natuur. Wat veel mensen ook niet weten is dat zij een fikse boete riskeren bij de douane. Want souvenirs van beschermde dieren en planten mogen helemaal niet, of alleen met de juiste vergunningen worden ingevoerd.

Er is een top 10 van bedreigde dieren en planten waarvan veel souvenirs in beslag worden genomen door de douane. Meegebracht door toeristen die vaak niet wisten dat het helemaal niet of alleen met speciale vergunningen mag.
Top 10 van dier- en plantensoorten die vaak de dupe worden van de handel in souvenirs:

* Koralen
* Grote Schelpen
* Olifanten
* (Zee) schildpadden
* Grote Katten
* Slangen en hagedissen
* Krokodillen
* Papegaaien
* Vlinders
* Orchideeën en cactussen

Natuurlijk kun je ook souvenirs tegenkomen van dieren of planten die hierboven niet zijn genoemd. Als ze zijn gemaakt van wilde dieren of planten, wordt er aangeraden om bij twijfel niet te kopen. Het gaat immers om meer dan regels en boetes. De prachtige natuur op vakantiebestemmingen blijft behouden door te kijken, en niet te kopen.

Welke bedreigde planten en dieren leven er in Azië? En wat zijn de meest voorkomende souvenirs van deze soorten die je op je reis kunt tegenkomen? Kijk voor meer informatie op de website van het WNF.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord