Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 6 2
VERTREK TERUG REISSOM
18 september 09 oktober € 3595,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Indonesie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Papua | Raja Ampat
Algemeen

Deze IndonesiŽreis omvat een unieke combinatie van drie totaal verschillende regioís in (West-) Papoea en biedt daarmee een indringende kennismaking met dit cultureel en landschappelijk buitengewoon interessante gebied. We geven eerst enkele inleidende beschouwingen voor we in het programma van dag tot dag meer in details treden. IndonesiŽ is een prachtig en zeer gevarieerd land. Massatoerisme heeft zín entree gemaakt in flinke delen van het land. Voor de provincies Papoea en West-Papoea is dat echter nog lang niet het geval. Deze twee provincies vallen samen met het door IndonesiŽ bestuurde voormalige Nederlands Nieuw-Guinea. Ook de benaming Irian Jaya is lange tijd in zwang geweest namelijk van 1966 tot 2000. De provincie Papoea omvat de bulk van het landoppervlak van het voormalige Irian Jaya. Bij West-Papoea gaat het om het meest westelijke deel van het voormalige Irian Jaya, dat vanwege zín vorm op de kaart reeds lang wordt betiteld als Ďde Vogelkopí (Birdís Head). Ook de omringende eilanden horen hierbij en staan bekend als de Raja Ampat eilanden, die wij tijdens deze reis gaan bezoeken. Het oostelijk deel van het totaaleiland Nieuw-Guinea heet Papua New Guinea, een land dat sinds 1975 onafhankelijk is.

De reis bestaat uit een bezoek aan twee totaal verschillende gebieden. De eerste hoofdbestemming is het zeer afgelegen gebied van de Korowai Territories. Hier woont een stam van jagers-verzamelaars in een gebied met laagland-regenwoud. De regio ligt ten zuiden van het centrale bergmassief dat de hooglanden van Papoea domineert. Na een binnenlandse vlucht krijgen we toegang tot het gebied via een lange tocht per gemotoriseerde prauw over de Brazza- en Siketrivier. Ter plekke zijn er smalle voetpaden door de jungle, waar we een trekking maken van vier dagen. Een aantal keren stuiten we in dit gebied op hutten, die vanwege de in het verleden regelmatig oplaaiende stammenstrijd bij wijze van verdediging tot 40 m hoog in de bomen zijn gebouwd. Lokale bewoners laten ons zien hoe ze met buitengewoon weinig hulpmiddelen op vernuftige manier in hun bestaan weten te voorzien. Het is een indringende ervaring, die je niet snel zult vergeten. Tijdens het tweede deel van de reis bezoeken we de in West-Papoea gelegen Raja Ampat eilanden. Deze sublieme archipel van kleine eilanden staat nog maar kort op de toeristische kaart en omvat een van de mooiste snorkelparadijzen op aarde. Tijdens de trekking in Korowai gaan er dragers mee voor het vervoer van alle voorraden, uitrusting en de persoonlijke bagage van de deelnemers. Zelf draag je alleen een dagrugzak. Vanwege de warmte en ook vanwege bagagebeperkingen op vluchten binnen Papoea zullen we onze persoonlijke bagage echter beperken tot het meest noodzakelijke. Zie de praktische reisinformatie over deze reis elders op de site. Tijdens de trekking wordt er natuurlijk voor ons gekookt.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord