Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 6 2
VERTREK TERUG REISSOM
18 september 09 oktober € 3595,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Indonesie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Papua | Raja Ampat
Zwaarte en risico's

Zwaarte 2 - 3

De trekking van vier dagen in het Korowai-gebied is het meest maatgevend voor de zwaarte van de reis. De zwaarte van de trekking zit hem niet in de loopuren of –afstanden: effectief wordt er tussen de 3 en 4 uur per dag gelopen over relatief ‘vlak’ – zie verderop - terrein. Het tempo is ontspannen met veel ruimte voor stops en pauzes. Puur op basis van het bovenstaande zou deze trekking bij HT vallen onder categorie 2. Er zijn echter twee factoren, die maken dat de trekking en de reis als totaal als  ‘zwaarder’ ervaren kunnen worden: het vaak moeilijk begaanbare terrein en het klimaat. Vandaar de zwaarte-aanduiding: 2 – 3.

Onderstaande tekst heeft primair betrekking op de trekking in het Korowai-gebied. Qua terrein moeten we bedenken dat de paden veelal zompig terrein doorkruisen en zeer modderig kunnen zijn met veel wortels en in de weg zittende takken. Regelmatig moet er een riviertje worden overgestoken, soms via een kunstig bruggetje van staande en liggende palen, die met rotan met elkaar verbonden zijn; maar veel vaker via een doorwading, een glibberige boomstam of een zelf gecreëerde oversteek. Overigens zijn de dragers zeer behulpzaam in dit soort situaties. Aan het einde van de dag zit je dus onvermijdelijk helemaal onder de modder. Het klimaat in Korowai is heet en drukkend met een luchtvochtigheid van tussen de 65 en 99 %. We zijn hier eind september wat in dit specifieke deel van Papoea de laatste maand is van het ‘droge’ seizoen (in Raja Ampat mogen we overwegend mooi weer verwachten met soms wat bewolking). Maar in de praktijk moet je in Korowai er elke dag rekening mee houden dat het kan gaan regenen. We zitten niet voor niets middenin een regenwoud. Regenen doet het overigens voornamelijk in de middag en `s nachts. En het kan voor sommige mensen ook zwaar zijn om te wennen aan een omgeving waar er niets is dat aan onze vergaand gereguleerde levensomstandigheden doet denken.

Deelnemers moeten er dus van doordrongen zijn dat een flexibele instelling een absolute vereiste is om de reis tot een succes te maken. Vluchten zijn niet zelden vertraagd of gaan soms pas een dag later en er zullen ongetwijfeld de nodige andere verrassingen op ons pad komen. Maar  dergelijke onverwachte zaken leveren - als je je flexibel opstelt - niet zelden juist de meest memorabele belevenissen van een reis op.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord