Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
17 8 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
27 september 13 oktober € 2195,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Japan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Japan
Algemeen

Japan heeft een uniek karakter. Het is ultramodern, maar hangt ook erg aan oude tradities. De langgerekte bergketens zorgen ervoor dat bijna iedereen op de smalle zuidelijke kuststrook leeft, een soort "Japanse randstad". Naast de niet te missen top van de Mt. Fuji maken we ook kennis met het mooiste stuk van de Japanse Alpen. Daarnaast nemen we je mee langs een aantal culturele hoogtepunten.

Tokyo en Fuji-san

Tokyo is een hypermoderne stad, met bijvoorbeeld de grootste vismarkt ter wereld. We bekijken de wolkenkrabbers (met ’s avonds de neonreclames). Bij helder weer kunnen we in de verte de konische kegel van de Mt. Fuji (3776 meter) majestueus zien oprijzen. We kunnen nauwelijks bevatten dat we er 2 dagen later bovenop (kunnen) staan.

Japanse Alpen

Na de Mt. Fuji reizen we, na een kort bezoek aan het voor Japanse begrippen, landelijke Takayama, verder naar de Japanse Alpen. Deze tocht loopt over de lengteas van de Alpen en over enkele van de mooiste toppen van Japan zoals de ruige Tsurugidake, de heilige Tate-yame en de spitse Yari-ga-take. Deze tocht is de droom van iedere Japanse trekker, als hij voldoende vakantie zou hebben. De toppen zijn ongeveer 3000 meter hoog en de paden volgen de graat, waardoor we echt schitterende uitzichten hebben. We slapen in berghutten en we gebruiken Japanse maaltijden. De route over de kam is niet overal even makkelijk te belopen, op sommige stukken moet je over ladders klimmen met steile afgronden onder je. Voor mensen met hoogtevrees is er altijd een alternatieve route mogelijk.

Kyoto

Na de bergen rijden we met de hogesnelheidstrein, de Shinkansen, door naar Kyoto. Deze stad is modern, maar herbergt overal monumenten van stilte: de vermaarde Zen-tempels. Nergens is de natuur ver weg, hoewel soms teruggebracht tot een miniatuurwereld. We lopen hier gecombineerde natuur-stadswandelingen. We maken ook een excursie naar Nara, de oude Japanse hoofdstad, met haar reusachtige Todaiji-tempel en naar keuze: Hiroshima met het Atoombom museum.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord