Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
17 8 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
27 september 13 oktober € 2195,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Japan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Japan
Praktische informatie

Klimaat

Begin mei loopt het kwik al gauw op tot 20 C met uitschieters naar 30 C. De luchtvochtigheid valt dan nog mee. In de bergen kan er dan nog sneeuw liggen van de afgelopen winter.

In de maand juni tot en met half juli is het regenseizoen, dat veel lijkt op de regen in Nederland alleen dan wat frequenter en warmer (ongeveer 30 C). In die periode is het lekker in de bergen met temperaturen van 15 C (2000 m) tot enkele graden onder nul (3776 m), afhankelijk of er sneeuw ligt of niet.

Eind september en oktober is het vaak nog erg warm in Tokyo en Kyoto, reken op temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Regenen kan het in Japan altijd. 
In de bergen kan er al sneeuw liggen, al kan het net zo goed dagenlang mooi weer zijn. 

Tijd

In de zomer is het tijdsverschil met Japan 7 uur, in de winter is het tijdsverschil 8 uur. In Japan is het later als in Nederland.

Elektriciteit

Japan heeft het Amerikaanse systeem met het 2 platte pinnentjes stekker-systeem en waarvoor je een aparte voorzetstekker moet kopen. Ook is de sterkte van de elektriciteit soms wat zwakker dan bij ons en werkt je elektrisch scheerapparaat niet. Wel laadt het je batterijen op, het duurt alleen iets langer.

Geld

Men kan overal tijdens werktijden op de postkantoren pinnen, soms ook bij enkele banken met het Maestro logo naast de automaat. In de grote steden Kyoto en Tokyo zijn er postkantoren die 24 uur open zijn. Ook in de 24 uur supermarktjes van 7-eleven kun je met de Nederlandse pinpas terecht. Reken op extra uitgaven ter hoogte van 500 tot 700 Euro.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Japan is waarschijnlijk het enige land ter wereld, waarbij het niet op prijs wordt gesteld dat men fooien geeft. Geef je na een tevreden maaltijd wat extra’s, dan word je tot buiten het restaurant achtervolgd om het teveel aan geld terug te krijgen van de van slag zijnde ober.

Telefoon en email

De meeste mobiele telefoons werken hier niet, uitgezonderd de 3G modellen (UMTS). Je kunt goedkoop een telefoonkaart kopen waamee je naar Nederland kunt bellen. Je moet dan echter wel een code intoetsen voor je aan het Nederlanse net-nummer begint.
Email kan soms gratis in de hotellobby’s en in sommige internetcafe’s. Er zijn niet veel internetcafe’s, de moderne Japanner internet massaal op zijn mobieltje, waarmee hij zelfs televisie kijkt. In het openbaar vervoer zie je echter geen Nederlandse taferelen, waarbij men kan horen hoe men elkaar bekust door de telefoon. Iedere Japanner zet het geluid van zijn mobiel uit in het openbaar vervoer!

Visum en paspoort

Je hebt voor een reis naar Japan geen visum nodig. Je paspoort dient geldig te zijn tot na verblijf.

Procedure van vertrek

Zorg ervoor dat je minstens 3 uur van te voren aanwezig bent op de luchthaven.

Vaccinaties

Voor Japan zijn geen vaccinaties nodig. Ook zijn er geen malaria tabletten nodig, de malariamug komt hier namelijk niet voor. Kraanwater is veilig om te drinken, afgeraden wordt het echter wel om te drinken uit bergriviertjes.

Over de uitrusting

Schoeisel
Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken).
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Soms moet je over modderige paden, regen en door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden en rotsachtige ondergrond bij het klimmen.

dag) Rugzak
*
Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer).

Lakenzak
* Omdat het hier een bestemming betreft met grote temperatuurverschillen adviseren wij tevens een lakenzak mee te nemen.

Paklijst

Slaapspullen
* lakenzak
* kussensloop

Kleding
* 3 p Wandelsokken 
* 2 st Thermo shirts
* 1 st korte broek 
* t-shirts
* 1 st dunne fleece
* 1 st Trekkingbroek
* 1 st Dik fleece vest ( Windstopper)
* 1 st Gore-tex windjack
* 1 st Regenbroek 
* 1 p Onderhandschoenen
* 1 p Handschoenen met windstopper 
* 1 st Haarband of muts
* 1 st Pet of sjaal 
* 1 st Zonnebril 

Diversen
* plunjebaal/ flightbag
* rugzak 40L
* waterfles 1 L 
* reddingsdeken 
* hoofdlamp
* batterijen voor lamp 
* camera + accu’s 
* zitlap 

Schoenen
* wandelschoenen
* gamachen
* sportschoenen of sandalen

Diversen
* loopstokken ( telescoop)
* documenten/geld
* paspoort 
* credit card (optioneel)
* contant geld (Euro’s)
* pinpas
* reis/bergsport verzekering
* ziektekosten verzekering
* kopie paspoort

Medicijnen
* paracetamol 400mg
* sporttape
* second skin of compeed
* betadine / sterilon
* pleisters

Toilet artikelen
* zeep
* shampoo
* handdoek
* tandenborstel
* tandpasta
* zonnebrand crème
* lipcare
* kam / Borstel
* spiegeltje
* papieren zakdoekjes
* toiletpapier

Bagage

We vragen onze deelnemers om niet meer als 15 kg. ruimbagage mee te nemen. 

Verzekering

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via HT Wandelreizen afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord