Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis ItaliŽ | Vilnoss Dolomieten
Algemeen

Sneeuwschoenwandelen in de Dolomieten vanuit 3-sterren wellness hotel Deze reis is bij uitstek geschikt voor iedereen die de Dolomieten van dichtbij wil beleven. Vanuit een klein Noord-Italiaans bergdorp, aan de voet van de Geislergruppe, gaan wij op pad op onze sneeuwschoenen. We wandelen afwisselend tussen ruige, steil voor ons oprijzende bergpieken, glooiende hellingen en bossen. Centraal staan de rust en een actieve, goed verzorgde wintersportvakantie. Wij logeren in een comfortabel hotel met uitstekende wellness. Op deze hoogte en in dit gebied is er maximale sneeuwzekerheid.

VillnŲssertal

Ten zuidoosten van Brixen, net over de Brennerpas in Italië, ontdekken wij het gebied rondom de Geislergruppe in de Dolomieten. Dit is een waar paradijs voor sneeuwschoen wandelaars. De markante bergen en rots pieken lijken in de winter een zekere ontoegankelijkheid te hebben die onze beleving in deze bergwereld nog eens onderstreept. Met onze sneeuwschoenen lopen wij door de natuur en beleven zo de bergen van heel dichtbij.

Hoogtepunten

• De markante rotsen en pieken van de Dolomieten (Unesco Werelderfgoed) 
• Pittoreske dorpen aan de voet van Natuurpark Puez Geisler
• Rustig gelegen 3-sterren wellness berghotel 
• Goede Zuid-Tiroolse / Italiaanse keuken
• Enthousiaste en gekwalificeerde, Nederlands sprekende, wintergids

Dolomieten

De Dolomieten zijn door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Hier vindt u de natuur nog in zijn oorspronkelijke vorm. Met sneeuw bedekte bossen, almen en weiden, aan de rand van het 300 miljoen jaar oude, steil oprijzende kalksteengebergte van de Dolomieten. Wij maken deze unieke berglandschappen in de winter van dichtbij mee. Ver weg van de hectiek is het vooral de natuur die je overdondert. Tegelijkertijd komen wij onderweg ook langs gezellige berghutten. Hier kunnen wij ons laten verwennen met een heerlijk drankje. De knusse, gourmet berghutten in Zuid-Tirol hebben altijd iedereen wat te bieden.
Ons hotel Ranuimüllerhof ligt in het Villnössertal op 1.350 meter hoogte aan de rand van het dorp 

St. Magdalena, direct aan de voet van de Geislergruppe. In het bergdorpje staan oude huizen met fresco’s als buitenmuurschilderingen, zoals bij het historische Ranui kerkje. 
Vanuit ons hotel gaan wij direct op stap met onze sneeuwschoenen. Wij kunnen alle kanten en hoger op. We wandelen afwisselend door natuurparken, waaronder Naturpark Puez Geisler en Parco Naturale Puez Odle, door dalen met pittoreske dorpen, kerkjes en kapelletjes en door het gebergte, zoals over de befaamde Aldolf Munkelweg. Deze wandelroute is een van de meest indrukwekkende in de Dolomieten en loopt net onder de imposante noordwand van de Geisler.

Zwaarte

Vertrekdata 2024:


  • 30 dec – 06 januari.  Niveau ❆

  • 20 jan – 27 januari. Niveau ❆❆

  • 03 feb – 10 februari. Niveau ❆

  • 10 feb – 17 februari. Niveau ❆❆

  • 17 feb – 24 februari Niveau ❆

  • 24 feb – 02 maart. Niveau ❆❆

Wandelniveaus:
❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord