Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Oostenrijk | Mallnitz Hohe Tauern
Algemeen

Het kleine dorpje Mallnitz, gelegen in Nationalpark Hohe Tauern, behoort tot de zogenaamde ĎAlpinen Perlení, waarvan er 23 in de Alpen bestaan. De regio rondom het dorp en de diverse zijdalen bieden mogelijkheden voor prachtige winterwandelingen. Het DŲsental is misschien wel het rustigste wandelgebied. De Ďhuisbergí is de 3000m hoge Ankogel. Na de wandeltocht is het in het Familiehotel Eggerhof prima bijkomen. Er is een Wellness-ruimte met sauna, waar de spieren gemasseerd kunnen worden. Ďs Avonds is er een uitgebreide 3-gangen maaltijd met salade van het buffet. Familie Supersberger zal het iedere gast naar de zin weten te maken.

De accommodatie

Het midden in Mallnitz gelegen, Familiehotel Eggerhof kent een gastvrije sfeer en een historie die vier generaties teruggaat. Eggerhof beschikt over twee huizen waarin de kamers zijn gevestigd. In het huis achter de hoofdstraat bevindt zich de wellnessruimte, waar het na een inspannende wandeldag goed toeven is. De gast voelt zich welkom door de rust, het comfort en de informele bediening in klederdracht. De gastvrije familie Supersberger en het personeel verzorgen ons met persoonlijke betrokkenheid en er wordt een uitstekende lokale en internationale keuken geserveerd.


  • Ruime kamers met badkamer / WC / WIFI

  • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen menu en saladebuffet

  • Lunchpakket wordt voor ons bereid met (Marsch-) thee voor de eigen thermoskan

  • Moderne wellness met sauna en rustruimte

  • Gelegen in dorp met officieel predikaat “Heilklimatische Höhenluftkurort’

  • Uitstekend per trein bereikbaar

zwaarte

Vertrekdata 2024:


  • 06 januari – 13 januari. Niveau ❆❆

  • 27 januari – 03 februari. Niveau ❆

  • 24 februari – 02 maart. Niveau ❆❆

  • 09 maart - 16 maart. Niveau ❆

Wandelniveaus:
❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : ca. 6-7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

De reis

Wij reizen per trein naar het rustige dorpje Mallnitz, waar we verblijven in het Familiehotel Eggerhof, middenin het dorp. Vanaf het station is het enkele minuten met de taxi naar ons verblijf voor de komende week. Mallnitz ligt op 1191 meter en is een mooi uitgangspunt voor sneeuwschoen wandelingen van  verschillend niveau of vanuit het dal of met de skilift in het hogere berggebied. Mallnitz ligt aan het einde van de Tauern-vallei, hoog boven deze vallei torenen de Ankogel, Säuleck en ‘Tauernkönigin” Hochalmspitze uit. De nabijheid van de bergen in combinatie met de zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, maakt dit bergdorp een waardevolle vakantiebestemming voor iedereen die zijn auto thuis wil laten!

De wandelingen

Zoals bij alle Sneeuwwandelreizen geven de wandelingen een goede indruk van de bijzondere omgeving en ligging van Mallnitz. De wandelingen in de zijdalen kennen vaak een lichte en een zwaardere variant. Bij de ontspannen reis keren we na 2 uur wandelen om en maken een tocht van 4 uur, bij de actieve reizen worden hogere regionen bezocht en dan is de tocht vanzelfsprekend zwaarder en langer. Op één van de dagen van de week kunnen we kiezen voor een wandeling met een National Park Ranger die ons van alles vertelt over flora en fauna van het National Park. De reisleider laat je kennismaken met de bijzondere ligging en omgeving van Mallnitz. Hij/zij bouwt het weekprogramma zorgvuldig op, met een rustige inloopdag. Veelal start de wandeling direct bij het hotel, maar soms gebruiken wij openbaar vervoer, taxibusjes of kabelbanen om naar het beginpunt van een wandeling te komen. Wij houden pauze onder het genot van ons lunchpakket op een zonnige of beschutte plek in de natuur of bij een in de winter ongebruikte hut. Voor deelnemers staat het vrij om gedurende de week een dag op een andere manier te genieten van de vakantie, relaxen in de wellness van het hotel, of een bezoek aan een dorp in het dal. De reisleiding adviseert graag bij de invulling.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord