Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Oostenrijk | Praxmar Tirol
Algemeen

Centraal in Tirol tussen gletsjers en bergreuzen ligt het gehucht Praxmar, diep in het LŁsner dal. Het ligt ten zuiden van Innsbruck in de noordelijke Stubaier Alpen met in het westen het ÷tztal en in het oosten het Stubaital. In dit bergbeklimmersdorp, met slechts 170 inwoners, op bijna 1.700 meter, hebben de mensen de natuur in hun hart gesloten. Er is geen winkel, bank of postkantoor, maar wel veel ongerepte bergnatuur. En er zijn volop mogelijkheden om te sleeŽn. Dit biedt ons veel verschillende mogelijkheden om de ruige, witte bergwereld optimaal te beleven.

Sneeuwschoenwandelen vanuit authentiek Tirools en uniek gelegen berghotel!

Deze sneeuwschoen wandelreis is een echte aanrader voor iedereen die van de verstilde natuur wil genieten en vanuit een ‘vergeten bergdorpje’ in alle vrijheid de witte wereld wil ontdekken. Tussen de ruige bergen logeren wij in een aangenaam gastvrij berghotel.

Zwaarte


Vertrekdata 2024


  • 14 – 21 januari 2024   Niveau ❆

  • 21 – 28  januari 2024. Niveau ❆❆

  • 10 – 17 maart 2024. Niveau ❆❆


Wandelniveaus:
❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : ca. 6-7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

`Vergeten bergdorpje` Praxmar

Ten zuiden van Innsbruck maken wij vanuit Praxmar onvergetelijke sneeuwschoenwandelingen. Op 1.700 meter hoogte is het gebied in de winter maximaal sneeuwzeker en kunnen wij letterlijk alle kanten op. Naast goede sneeuwcondities is de Oostenrijkse gastvrijheid gegarandeerd. Alpengasthof Praxmar in de gemeente St. Sigmund im Sellrain is uniek gelegen.
Welkom middenin de ruige bergnatuur. Vanuit het hotel in Praxmar nodigen de omliggende bergen ons uit. Het oude gletsjerdal van Lüsens is omringd door 3.000 meter hoge bergtoppen. Vanuit het hotel lopen we direct de natuur in. Tijdens deze sneeuwschoen wandelreis maakt u afwisselende tochten onder deskundige Nederlandse reisbegeleiding. Wij lopen tussen hoge bergen, door prachtige dalen en bossen en over glooiende almen, bergkammen en hellingen. Een sneeuwschoenwandeltocht is een wintersportvorm die het dichtst bij de natuur staat. In Praxmar, waar de winter vaak een half jaar duurt, wordt deze sport een belevenis. Je kan de bergen beklimmen, zoals het al tijden traditie is: zonder lift, gondel of andere middelen. Met enige inspanning en uithoudingsvermogen kom je door afwisselend terrein met indrukwekkende vergezichten. Er is nauwelijks bebouwing. Enkele hutten en de maagdelijke sneeuwvelden stralen rust en harmonie uit.

Hoogtepunten

- Hooggelegen verstild bergdal op 1.700m
- Hartje Tirol tussen gletsjers en bergreuzen
- Authentiek en comfortabel hotel met sauna 
- Heerlijk eten met eigen gemaakte streekproducten
- Enthousiaste en gekwalificeerde wintergids (Nederlands sprekend)

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord