Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Bulgarije Winter
Praktische informatie

Heen- en terug reis

Het HT arrangement begint op de luchthaven van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Tickets kun je zelf boeken of ze door HT laten reserveren. Dit kun je bij boeking aangeven, je kunt daarvoor ook contact opnemen met ons kantoor: 0522-241146.

Overnachtingen

We overnachten in gezellige en comfortabele hotelletjes en een pension in Sofia, Bansko en Govedartsi. 

Tijdsverschil

Het is in Bulgarije 1 uur later dan in Nederland.

Klimaat

Bulgarije heeft een klimaat van warme zomers en koude winters, een typisch Midden-Europees landklimaat. Het land is bergachtig en dat geeft ook weer eigen weersomstandigheden.

Op deze winterreis mag je overdag in de bergen temperaturen verwachten tussen -15 en + 5 graden, `s nachts kan het best veel kouder worden maar daar heb je in de diverse overnachtingsplekken geen last van. Over het algemeen is het vrij droog maar een regen- of sneeuwbui kan niet worden uitgesloten.

Uitrusting/paklijst

* dagrugzak 35 liter met regenhoes. (In de dagrugzak kun je alles ook nog eens droog verpakken in een plastic vuilniszak.)
* stevige bergwandelschoenen plus reserveveters. Ze moeten een beetje ruim zitten om bevrieizingsgevaar te voorkomen. De sneeuwschoenen die je onder je bergschoenen bindt krijg je ter plekke van de gids.   
* makkelijke schoenen voor in hotel/pension
* gamaschen 
* warme sokken 
* thermo ondergoed is beslist fijn 
* blouses en/of T-shirts met lange mouwen
* fleece jack
* stevige trekkingbroek/skibroek 
* gore-tex regen/windjack 
* winddichte regenbroek
* donsjack  
* thermo-onderhandschoenen 
* handschoenen (wind- en water dicht) 
* wanten bij voorkeur dons 
* warme sjaal of buff 
* muts ook over de oren
* bikvakmuts  
* gletsjerbril en/of skibril  
* thermosfles voor een warme drank onderweg
* waterfles met hoes tegen bevriezing
* zitlap 
* reddingsdeken 
* Petzl hoofdlamp met reservebatterijen 
* camera  

Documenten/geld 
* Paspoort, plus eventueel een kopie 
* polis van je reis/bergsportverzekering 
* wat extra cashgeld (in Bulgarije betaal je met de Lev)
* pinpas en/of credit card (je kunt vrijwel overal pinnen)

Toilet artikelen 
* zeep/shampoo
* tandenborstel/tandpasta 
* verzorgingscrème voor je huid
* zonnebrand(hoge beschermings factor) 
* beschermingsbalsem voor je lippen 
* kam/borstel 
* papieren zakdoekjes 

Persoonlijke medicijnen 
* betadine jodium - wondontsmetting 
* Hansaplast sporttape 
* 2nd skin - blaarpreventie 
* paracetamol/coffeïne of ibuprofen - pijnstiller 
* rekverband, knieband - bij knieproblemen
* strepsils - bij keelpijn
* arnica of SRL-gel, bij spierpijn, kneuzingen

Wat betreft snacks/lunches voor onderweg kun je terecht bij een van de lokale winkeltjes of supermarkten. Je kunt natuurlijk ook wat uit Nederland meenemen.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord