Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Bulgarije Winter
Van dag tot dag

Bulgarije in de winter

Wandelen op sneeuwschoenen zorgt voor gemakkelijk plezier, maar daagt ook uit want lopen door de sneeuw kan altijd vermoeiend zijn. Zelfs als je niet gewend bent om op deze manier je voort te bewegen, zal je snel wennen aan het gebruik van loopstokken en sneeuwschoenen wanneer je door de dikke lagen maagdelijke sneeuw loopt.
Het programma is qua zwaarte gematigd tot pittig (categorie 3 tot 4) en geschikt voor mensen in goede lichamelijke en geestelijke conditie. Afhankelijk van het weer en het sneeuwdek kan de gids een andere route voorstellen.

Een opmerking vooraf…
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. 

Dag 1: Amsterdam naar Sofia
Bij aankomst op de luchthaven van Sofia worden we opgehaald door de lokale organisatie naar het hotel in de stad gebracht. ’s Avonds diner en daarna lekker slapen.

Dag 2: Sofia, een wandeling door Vitosha naar Govedartsi, 4 tot 5 uur lopen, 150 klimmen, 600 meter dalen.
Vandaag steken we  de populairste berg van de Sofianen over: de Vitosha.  Na een korte transfer naar de  Aleko hut lopen we langs de graad van de berg door het Torfeno Branishte Nature Reserve naar de beroemde Zlatni Mostove, steenrivieren. Vandaar worden we opgehaald en weggebracht naar het familiepension in het pittoreske plaatsje Govedartsi.

Dag 3: rondwandeling naar het Yoncheva Meer en terug naar Govedartsi, 5 uur lopen 400 meter klimmen en dalen.
Na het ontbijt worden we naar het Malyovitsa Resort gebracht. Van daar start de klim naar het Yonchevo Meer. Wanneer we langzaam de bossen ontstijgen kunnen we genieten van de panorama’s op nabij gelegen pieken en de diepe valleien van Rila.  Uiteindelijk dalen we aan het eind van de dag weer af door een oud naaldbos om terug te keren in het dorp Govedartsi.

Dag 4: Dagtrip naar het Icy Lake, aan de voet van Mt. Musala, 5 uur lopen, 500 meter klimmen en 550 meter dalen.
Het doel vandaag is om aan de voet te komen van de Mt. Musala, met 2925 meter de hoogste piek van Bulgarije.  Vanaf het Borovets Resort gaan we met de kabelbaan omhoog naar het  startpunt van deze wandeling. Vandaar lopen we op de sneeuwschoenen naar het “Icy Lake” en de hoogst gelegen berghut van Bulgarije. Van hier is de top van de Musala heel dicht bij. Over dezelfde route lopen we terug naar de kabelbaan en we keren nog een keer terug in hetzelfde hotelletje in Govedartsi.

Dag 5: Govedartsi via de 7 Rila-meren naar Bansko, 5 uur lopen, 350 meter klimmen en dalen.  
Een korte transfer brengt ons bij het Panichiste Resort waar we per kabelbaan omhoog gaan naar de Cirque van de 7 Lakes.  Hoewel bevroren en bedekt met een dikke laag sneeuw blijft het toch een prachtig berggebied. De dag eindigt in het ski oord Bansko in een wederom gezellig familie hotel. We blijven hier de komende 2 nachten.

Dag 6: Uitstapje naar het Popovo Meer, 4 tot 5 uur lopen, 300 meter stijgen en dalen.
Nogmaals een korte transfer, in dit geval naar het Dobrinishte Resort en aansluitend een rit met de kabelbaan omhoog. Ditmaal naar de Bezbog Hut waar de wandeling begint. Ook het Popovo Meer zal wel bevroren zijn maar de route er naar toe en weer terug geven je een van de mooiste panorama’s in het Pirin gebergte met overal om je heen mooie hoge toppen.

Dag 7: Via Dobarsko en het Rila klooster weer terug naar Sofia, 2 tot 3 uur lopen en 100 meter stijgen en dalen.
Dit is een laagte sneeuwwandeling door een paar typerende dorpen die liggen in de schoot van de gebergten Rila, Pirin en Rhodope. Op deze tocht kom je ook bij een beroemde kerk in het dorp Dobarsko, die we ook bezoeken. Later op de dag op de terugweg naar Sofia maken we een uitgebreide stop bij het bijzonder Rila kloostercomplex.  Deze staat op de Wereld Erfgoed lijst van de UNESCO en het is het grootste en belangrijkste complex in Bulgarije. De betekenis ervan voor de Bulgaren is bijzonder groot omdat het een belangrijk deel is van de Bulgaarse identiteit. Door allerlei revoluties en machtswisselingen en veroveringen is het hier dat de Bulgaarse waarden en normen door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. De 20 meter hoge muren omvatten een complex aan gebouwen waaronder de grote kerk, een klooster en een kapel en veel muren zijn bedekt met prachtige en unieke muurschilderingen.

Dag 8: transfer naar het vliegveld van Sofia en terugvlucht naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord