Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Finland | winterkou Lapland
Algemeen

Half februari wanneer de dagen al wat langer worden ligt er in Fins Lapland op de 68e breedtegraad meer dan voldoende sneeuw voor een mooie wintertocht.

In het Urho Kekkonen maken we een meerdaags sneeuwschoentocht van hut naar hut door het uitgestrekte toendragebied met dennen-, berkenbossen, meren, rivieren en kale bergtoppen tot 700 meter hoogte.

Het centrum van het Urho Kekkonen nationaal park ligt 200 kilometer boven de poolcirkel en grenst aan Rusland. Verspreid in het park staan kleine hutten met spaarzame voorzieningen maar uiteraard wel met een houtkachel. De dagafstanden liggen tussen de 15 en 20 kilometer plus gemiddeld een 250 hoogtemeters. Ons spoor loopt door bossen afgewisseld met de kalere hogere gedeeltes en langs bevroren rivierdalen.
De hoogste berg van het de park, de 718 meter hoge Sokosti, beklimmen we als dagtocht uit van de hut bij het Luirojärvi meer.

In onze rugzakken dragen we het eten plus onze slaapspullen. Vanaf Ivalo vliegen we weer naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord