Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
9 6 3
VERTREK TERUG REISSOM
08 februari 16 februari € 895,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Montenegro »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Montenegro Winterreis
Van dag tot dag

Reisbeschrijving: dag tot dag

Een opmerking vooraf…  
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. 

Dag 1: vlucht  naar Podgorica en transfer naar éabljak
De reis begint met een vlucht naar Podgorica, van waaruit we in een kleine 2 uur door een prachtig winterberglandschap naar éabljak rijden. Van het kleine beetje wintersport dat Montenegro kent, is dit het epicentrum. We verblijven er in een comfortabel hotel pal aan het centrale plein.  

Dag 2 introductie van het sneeuwwandelen, inlooptocht, 2½ uur lopen, 250 meter stijgen en dalen
Vanuit éabljak maken we een rondwandeling door het nationaal park Durmitor. De tocht is redelijk vlak, niet te lang en daarom ideaal om even te wennen aan het materiaal, de techniek en het sneeuwwandelen zelf. De route voert vanaf het hotel langs het fameuze zwarte meer en dan door de stille sparrenwouden naar de voet van de Savin Kuk. Dit is zonder twijfel één van de mooiste toppen uit het Durmitor gebied. Na een warme lunch keren we met de taxi terug naar het hotel, maar wie wil kan met de lift omhoog om daar nog een stukje te wandelen rond de top Savin Kuk.  

Dag 3 wandeling in de Tara Canyon en transfer naar Stavna, 5½ uur lopen, 200 meter stijgen, 850 meter dalen
Vandaag trekken we de echte wildernis in. In een half uur rijden we naar het dorpje Gomile, hoog boven de Tara-canyon gelegen. Over goed begaanbare, en doorgaans goed besneeuwde wegen, dalen we af naar de bodem van deze fameuze kloof. Aan het einde van de rit worden we opgewacht door de jeeps en rijden we in een goed uur door naar het herdersdorp Stavna.  

Dag 4 Komovi rondwandeling, 8 uur lopen, 700 meter stijgen en dalen
Vanaf dit moment verblijven we 4 nachten hoog in de bergen. We slapen in twee verschillende eenvoudige maar nette hutten, die we verwarmen met behulp van een romantische houtkachel. We maken 3 dagtochten tussen de 1600 en de 2200m hoogte, in een gegarandeerd wit decor dus. De eerste tocht is een hele fikse van ruim 18 km, met 700 hoogtemeters en vergt dan ook een heel vroeg vertrek. Met hoofdlampjes op vertrekken we ’s morgens vroeg rond de klok van 6 uur om dit avontuur te voltooien. De route voert ons langs drie  spectaculaire Komovi-pieken en biedt een afwisseling van bos en open terrein met prachtige vergezichten. Bij minder ideale omstandigheden kiezen we voor een kortere route.        

Dag 5 Stavna naar Vranjak, 7 uur lopen, 500 meter stijgen en dalen
In een rechte lijn trekken we  noordwaarts naar ons volgende verblijf, terwijl de bagage per jeep of sneeuwscooter mee overkomt. Deze panoramische en eveneens dag vullende route kan eventueel worden ingekort door een stukje met de jeep of sneeuwmobiel mee te gaan. Vranjak is een bergweide met een aantal charmante berghutten en hutjes. Het is een prachtige omgeving met mooie uitzichten op de beschermde bosrijke hellingen van het Biogradsko National Park.  

Dag 6 Vranjak naar Crna Glava en terug, 6½ uur lopen, 500 meter stijgen en dalen
Vandaag maken we een rondtocht naar Bjelasica, Crna Glava, de zwartkop (2139m), een mooie top waarvandaan je een groot deel van het Nationale Park kunt overzien.  Daar sta je dan te midden van een maagdelijk wit landschap in een tintelend frisse winter.  We keren in de middag weer terug naar de warme hutten van Vranjak.  

Dag 7 Vranjak naar Biogradsko Meer en transfer naar Kolašin, 7 uur lopen, 100 stijgen en 700 meter dalen
Vanaf Vranjak is het een mooi tocht, waarbij je het meest afdaalt naar het Biogradsko meer.  Te midden van oude oerbossen met enorme naaldbomen ligt dit kleine pittoreske meer. Een hele mooie tocht. Vanaf hier gaan we met de taxi naar het luxe hotel Bianca, waar we ons onderdompelen in weelde en in de hotelbar de mooie reis nog eens herbeleven. De sauna en het binnenzwembad staan tot onze beschikking. Een beter einde aan deze mooie reis kun je niet wensen.

Dag 8 Kolašin, dagtocht
We maken een laatste wandeling in de pitoreske vallei van Lipovo, vlak buiten het dorp. Al naar gelang de omstandigheden kiezen we voor een lijnwandeling over de toppen aan de noordkant van de vallei, waarbij we over de ruim 2200m hoge Jablanov Vrh komen, of een route over de vallei-bodem. Hoe dan ook, prachtige vergezichten gegarandeerd!

Dag 9 Kolašin –Podgorica-Nederland 

Transfer van 1½ uur naar het vliegveld een een terugvlucht naar Nederland met overstap .

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord