Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Noorwegen | Fyresdal
Van dag tot dag

Van dag tot dag:

Dag 1

Vanaf luchthaven Schiphol vliegen we naar Oslo Sandefjord airport. Vanuit daar reizen we in 2,5 uur door het Noorse landschap naar Fyresdal, Telemark. Na aankomst bij de accommodatie betrekken we de cabins aan de rand van het meer, of desgewenst de motelkamers, en verzamelen we in de herberg voor een welkomstdrankje.
Na het diner spreken we de aankomende dagen door en bereiden we gezamenlijk de tocht voor. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. routevoorbereiding, koudweerblessures, lawinekunde en tochtdiscipline.

Dag 2

Na het gezamenlijke ontbijt in de herberg gaan we op pad en nemen we spullen mee voor 1 overnachting in een traditionele Noorse lavvu tent. Het is een pittige klim naar de top van Skrede mountain, maar voor eenieder met een redelijke conditie goed te doen. We betrekken de tent, steken de kachel aan waarna het snel behaaglijk is. Vanuit de tent een fantastisch uitzicht op het meer diep onder ons. We leren koken op houtvuur en alle andere zaken die van belang zijn voor de aankomende tocht. Je valt in slaap bij het knetteren van het houtvuur..Totaal +/- 3 uur hiken

Dag 3

Na het ontbijt gaan we weer op pad. We verlaten de laavvu tent en gaan via nieuwe route retour naar het basiskamp, Telemark camping. We lunchen aldaar en pakken daarna onze uitrusting in voor de 4 daagse trektocht. We laten zien hoe je de rugzakken het beste in kunt pakken, wat je wel of niet mee moet nemen, enz,enz.
We hebben de avondmaaltijd in de herberg waarna er tijd is voor wat ontspanning, darten, poolbiljart, ijsvissen of sauna. Voor diegenen die va een drankje houden, is er uiteraard ook ruimte.Totaal +/- 3 uur hiken

Dag 4

Na het ontbijt gaan we bepakt op pad en trekken het natuurreservaat Kleivgrend in. We trekken door bossen en langs meren. We passeren wildgebieden waar we hopelijk een glimp opvangen van een eland, rendieren of ander wild.
Je zult verbaasd staan; iedere 5 minuten ziet het gebied er anders uit, prachtig!
Aan het eind van de dag komen we in de onbemande jachthut, verzamelen we sneeuw, steken we snel de houtkachel aan en bereiden we het eten op de stove.
Na het eten voor de liefhebbers nog een avondtocht met alle info over navigatie, sterren enz! Totaal +/- 4 uur hiken

Dag 5

We verlaten de hytte na het ontbijt en beginnen met een pittige klim van 800 naar 1000 MOH. Vandaar een wijds uitzicht over de omgeving. We volgen de bergkam met wat stijgingen en dalingen, met grandioze uitzichten. Onderweg lunchen we op open vuur.
Na een lange tocht over kammen, valleien en bossen, doemt de volgende hut, half ondergesneeuwd, al op. We graven de deur uit en steken de houtkachel aan en zorgen zo snel voor behaaglijke warmte in de hut. We bereiden de maaltijd gezamenlijk, en er kan ook nog een (ijs) hengeltje uitgegooid worden in het nabij gelegen meer.
"s Avonds bij helder weer genieten van de fonkelende sterrenhemel!
We spreken hierna de aankomende dag weer door, checken weerbericht en lawinewaarschuwingen.
Totaal +/- 5 uur hiken

Dag 6

Na het ontbijt pakken we de rugzakken weer op voor een tocht naar de volgende onbemande hut. De rugzakken zijn al weer wat lichter en de route is fantastisch. je hebt het gevoel alsof je alleen in een witte woestijn loopt.. het enige dat je hoort is het kraken van de sneeuw onder je voeten.
Na het doorkruisen van enkele bossen doemt de volgende hut al op. Snel naar binnen, houtvuurtje aan, drankje verdiend!
Totaal +/- 3 uur hiken

Dag 7

Na het ontbijt pakken we alles in en verlaten we de hut. We dalen af en trekken langzaam het natuurreservaat uit en komen weer wat in bewoonde wereld. Ook deze route is weer super.
We gaan richting het eindpunt in Kleivgrend alwaar we het natuurgebied verlaten en retour gaan naar het basiskamp Telemark camping.
Aldaar is er gelegenheid tot ijsvissen, bouwen van een iglo of gewoon lekker relaxen bij het kampvuur.
"s Avonds hebben we een afsluitende bbq aan de rand van het bevroren meer, en zullen alle ervaringen ruimschoots nog eens passeren!
Totaal +/- 4 uur hiken

Dag 8

De vertrekdag is aangebroken. We rijden naar Oslo Sandefjord airport voor de terugreis naar Amsterdam. Genoeg ervaringen opgedaan om weer mee naar huis te nemen!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord