Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 6 3
VERTREK TERUG REISSOM
17 maart 24 maart € 1895,- ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Noorwegen »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Noorwegen | Pollfoss
Van dag tot dag

Programma


Na aankomst op het vliegveld in Oslo rijden we met privévervoer naar Lillehammer, waar we stoppen voor een lekkere lunch. Vervolgens rijden we verder en kom je eind van de middag aan bij het knusse Pollfoss hotel.Vanuit het hotel maken we iedere dag een sneeuwschoenwandeltocht, en kom je op bijzondere plekken zoals een bevroren en ondergesneeuwd meer. Na iedere tocht keren we terug naar het hotel voor een voortreffelijke maaltijd en om (eventueel in de spa) tot rust te komen.De exacte routes van de tochten staan van tevoren niet vast. Dit bepalen we ter plaatse op basis van de weersomstandigheden. We maken tochten vanuit het hotel en maken gebruik van privévervoer om een nieuw wandelgebied te ontdekken.Op dag 7 bieden we je de mogelijkheid om een tocht te maken naar de Peer Gynt hytta (hut) – een tocht van ongeveer 6 uur, maar gezien de schilderachtige omgeving meer dan de moeite waard.
Op zondag vertrekken we weer naar het vliegveld van Oslo voor de reis terug naar Amsterdam. Halverwege maken we een tussenstop.

mogelijke wandelingen

De introductiewandeling Vanuit het hotel een heerlijke wandeling om erin te komen. De uitleg van het sneeuwwandelen, het omgaan met de materialen en wennen aan de witte wonder wereld en de schone (koude) lucht. We lopen richting Breheimen Nasjonalpark langs het (bevroren) riviertje de Glitra. Daarna gaan we via een rustig klim over de helling naar 767 m (+200hm) om vervolgend door het wit besneeuwd woud een rondwandeling te maken. Dan starten we met de afdaling die ons rechtstreeks brengt naar het hotel waar een versnapering en de sauna op ons wacht of maken we eerst nog een sneeuwpop` 
Een mooie start om te wennen aan de omgeving, de materialen en aan elkaar maar ook om de reis van ons af te schudden (8 km, 200m↑ en 200m↓).

Glittervatnetwandeling
Vandaag gaan we vanuit het hotel via het Honnsrove naturreservat dieper het Breheimen Nasjonalpark in. Een mooie gelegenheid om wellicht dieren te spotten. We lopen stroomopwaarts langs de Glitra naar Bottsætri, een klein gehucht en klimmen verder naar de boomgrens (1000m) dan zien we het Glittervatnet liggen. Een prachtig uitzicht op het meer en het hoogtepunt van deze dag (1188). Bij de bootschuurtjes lunchen we. Vervolgens dalen we af en maken we een mooie tocht tussen de naaldbomen en berken door naar een landweggetje dat ons terug brengt naar het hotel (rondwandeling 12,1 km, 606m↑, 387m↓).  

Reinheimenwandeling
Deze wandeling verkent de overkant van het hotel, de oostzijde: het Reinheimen Nasjonal park. Dit is het park waar de 2-duizenders liggen. Bij mooi weer zien we deze bergreuzen liggen. We starten in het bos en lopen langs de Otta rivier. Deze rivier is een van de bekendste rivieren van Noorwegen (raften/vissen) en is 150 km lang. De Norway National Road 15 loopt erlangs. We verlaten al snel het pad langs de rivier en gaan de hoogte in. Boven de boomgrens en al snel zien we de Grahoe (2014m) in al zijn pracht. Een mooi moment om te lunchen!. Over de flank (1300m) maken we een doorsteek om vervolgens langs meertjes weer via het bos af te dalen naar het hotel (rondwandeling 13 km, 671 m↑, 390 m↓).  

Hurtigruten fjord wandeling Voor deze wandeling maken we gebruik van vervoer. Na ongeveer een uur over de Norway National Road 15 in noord westelijke richting komen we langs Geiranger aan het Hurtigruten fjord. Hét mooiste fjord van Noorwegen. We stappen uit in Homlung en daar maken we een wandeling aan de zuidkant. We lopen 3 km door het woud en dan langs het Fjord boven de boomgrens lopen we via de richel naar Keipen( 1379 m) waar we een prachtig uitzicht hebben op het fjord links en het meer Skagedalsvatnet aan de rechter kant (vergelijkbaar met de Beseggenrichel). Daar nuttigen we onze meegenomen lunch en keren dan terug telkens het fjord en zijn omgeving in het zicht (14km 1317 m↑, 1317 m↓). Een zware wandeling voor wandelaars zonder hoogtevrees. De mogelijkheid is om minder (hoogte)meters te maken door niet tot de top te lopen maar eerder terug te keren. Ook afhankelijk van het weer en conditie uiteraard.  

Huguvarden wandeling Met het busje gaan we noordwaarts (15 min), het Breheimen Nasjonal park in. Vanuit Grotli lopen we 1 km door het bos en gaan dan het meren gebied in. We aanschouwen het Breheimen Nasjonalpark in haar uitgestrektheid en voelen ons heel klein. Via de Huguvarden (1462m), ons hoogtepunt vandaag  hebben we een nog beter uitzicht op dit mooie stukje Noorwegen. Om ons heen zien we overal bergtoppen. We lunchen en genieten. Na de lunch dalen we af naar het gehucht Nysaetre. Onderweg genieten we van het uitzicht en de meren. Bij het meer Vulvatnet wacht onze chauffeur ons op (13 km, 488m↑, 621 m↓).  

Billingen wandeling Met het busje maken we een korte rit noordwaarts (10 min) om vanuit Billingen het Reinheimen Nasjonalpark in te gaan waar we een prachtige rondwandeling maken tussen de bergen in. Echt een stuk into the wild. Hier maken we ons eigen spoor. Een mooie wandeling om te maken als we gewend zijn aan Noorwegen en de sneeuw. We lopen langs rivieren, soms er over heen en klimmen gestaag tot 1300 m. Dan gaan we via een andere route terug naar ons aanvangspunt. Wedden dat we niemand tegenkomen! (12km 632m ↑, 553 m↓ ).  

Aursjoen wandeling We verplaatsen ons naar Bismo, een kleine plaatsje dat op 15 minuten rijden met het busje ligt over de NNR15 ligt. In Bismo doen we inkopen en starten dan noordwaarts met onze wandeling die behoorlijk bergop gaat naar het Aursjoen meer. Na 3 kilometer verlaten we het bos en lopen we verder door de sneeuw bergopwaarts. Voor ons ligt het Reinheimen Nasjonal park met de toppers. Wauw, wat een uitzicht! Na een fikse klim komen we uit bij Aursjoen, een van de grotere meren uit de regio. Een prachtige lunchplek. We maken foto’s en dalen daarna af naar het punt waar we het woud verlieten. Daarna dalen we verder af door het bos naar Bismo (14 km 879 m↑, 879m↓).  

Peer Gynt Hytta wandeling
Op  1½ uur rijden van het hotel kunnen we de Peer Gynt Hytta wandeling maken. De Peer Gynt Hytta zijn een paar kleine, rustieke hutten in het westen van de Rondane-bergen. Peer Gynt is een toneelstuk van Hendrik Ibsen met muziek van Edvard Grieg en gaat over de historische avonturen van Peer Gynt door de Ronde Bergen. Vandaag gaan we ons eigen avontuur beleven door de tocht te lopen naar de Peer Gynt Hytta. We starten in het bos en lopen ongeveer 4 km door totdat we op de boongrens komen. Daar zien we  de ronde bergen en de uitgestrektheid. Weidse uitzichten en anders dan de andere dagen. We lopen naar de hut en lunchen daar. Vervolgens gaan we langs de rivier de Vesle Ula terug naar ons startpunt. Een Een fikse wandeling met een magnifiek uitzicht op Rondane, het oudste national park van Noorwegen (20,4 km 542↑, 542 m↓).

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord