Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
9 7 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
24 februari 03 maart € 895,- **
18 maart 26 maart € 895,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Noorwegen »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Noorwegen | wintertocht TreriksrÝysa
Algemeen

Het achterland van Tromso in het hoge noorden van Noorwegen is een spectaculair berggebied dat relatief onbekend is. Op de grens tussen drie landen lopen we in een week op sneeuwschoenen door wisselende winterse berglandschappen. De grillige fjorden aan de kust, de ruige bergen op de hoogvlakte, en de heuvels en bossen aan de grens met Zweden en Finland. Hier hoog boven de poolcirkel is er een grote kans op het zien van het noorderlicht in de nachten.

We overnachten in kleine onbemande Noorse berghutten en een keer in de Zweedse Paltsastugorna (met sauna). In de hutten is geen voedselvoorraad en dus gaat er voor de hele week voedsel mee in de rugzakken, naast de standaard winteruitrusting.   De tocht begint tussen de steile bergen aan de fjordenkust van Noorwegen. Vanuit het diepe Signaldalen klimmen we naar de bergen boven de boomgrens. Vanaf de hut Gappo maken we een driedaagse ronde om het bergmassief van Paltsa. Door het ruige Isdalen en over de hoogvlakte ten zuiden van de bergen. Deze bergen zijn door de gletsjers in de ijstijd afgeslepen en afgerond.   De laatste dagen lopen we door de bossen en over enkele bevroren meren langs het drielandenpunt (Treriksrøysa of Treriksroset) met Zweden en Finland naar het eindpunt van de tocht, het dorpje Kilpisjarvi aan de verbindingsweg tussen Finland en Noorwegen.  
Het weer kan soms flink spoken in dit gebied en we houden daarom een reservedag achter de hand voor het geval we een dag niet op pad kunnen.

Het is hoogseizoen voor de vluchten, wil je deze reis maken, wacht dan niet te lang met boeken!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacy & cookies