Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Sneeuwwandelreis Noorwegen | wintertocht Treriksroysa
Algemeen

Het achterland van Tromso in het hoge noorden van Noorwegen is een spectaculair berggebied dat relatief onbekend is. Over de grenzen tussen Noorwegen, Zweden en Finland lopen we een week op sneeuwschoenen door wisselende winterse berglandschappen. De grillige fjorden aan de kust, de ruige bergen op de hoogvlakte en de heuvels en bossen aan de grens met Zweden en Finland. Het hele gebied ligt ruim boven de poolcirkel en van 27 november t/m 15 januari komt de zon niet boven de horizon en heerst de poolnacht. De reis met vertrek 24 februari heeft ongeveer 9 tot 10 uur daglicht. Deze reis is zeer geschikt om het noorderlicht te kunnen zien waarbij je niet bang moet zijn voor de uitdaging van zeer lage temperaturen. Bij de reis van 18 maart heb je gemiddeld al ruim 12 uur daglicht en kun je langer genieten van de prachtige winterse landschappen.

We overnachten in kleine onbemande Noorse berghutten en een keer in de Zweedse Pältsa Fjällstuga (met sauna). In de hutten is geen voedselvoorraad en dus gaat er voor de hele week voedsel mee in de rugzakken, naast de standaard winteruitrusting.   De tocht begint tussen de steile bergen aan de fjordenkust van Noorwegen. Vanuit het diepe Signaldalen klimmen we omhoog tot boven de boomgrens te midden van mooie bergen.. Vanaf de hut Gappo maken we een driedaagse ronde om het 1440 meter hoge bergmassief van Pältsa, door het ruige Isdalen en over de hoogvlakte ten zuiden van de bergen.  De laatste dagen lopen we door de bossen en over enkele bevroren meren langs het drielandenpunt Treriksrøysa (noors) of Treriksroset (zweeds) met Zweden en Finland naar het eindpunt van de tocht, het dorpje Kilpisjarvi aan de verbindingsweg E8 tussen Finland en Noorwegen.   
Het weer kan soms dusdanig slecht zijn in dit gebied dat we daarvoor een reserve dag achter de hand houden.


Het is hoogseizoen voor de vluchten, wil je deze reis maken, wacht dan niet te lang met boeken!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord