Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Tibet & China

Ten noordoosten van de Himalaya strekt zich een vlakte uit op zo`n 4000 tot 5000 meter hoogte. In het noorden wordt deze begrenst door de Kunlunbergen, in het oosten loopt het trapsgewijs af naar het Chinese laagland. Tibet is zo groot als half Europa en er wonen slechts een paar miljoen mensen. De bijzondere Tibetaanse religie en cultuur wordt in enorm tempo worden teruggedrongen door een repressieve opstelling van de Chinese overheid en de immigratie van Han Chinezen zodat de Tibetanen al een minderheid zijn in eigen land.

HT heeft een aantal verschillende wandelreizen in Tibet en de Tibetaanse gebieden in China uitgezet. De combinatie van authentieke boeddhistische kloosters, prachtige en eigenzinnige mensen en het trekken door ongerepte ruige natuur maken je wandelvakantie Tibet tot een ervaring die je je hele leven zal bijblijven. Vanwege de uitgestrektheid van het land verplaatsen we ons vaak ook een deel van de reis met jeep of bus.

Onze wandelreizen Tibet & China

sorteer op

Tibet | Everest Kangshung

Wandelreis Tibet | Everest Kangshung

De Kangshung vallei aan de onbekende oostkant van de Mount Everest, staat ook wel bekend als de mooiste vallei ter wereld. Om hier te komen moet je een aantal hoge passen oversteken. Voordat het zover is bezoeken we eerst uitgebreid Lhasa om goed te kunnen acclimatiseren. Deze reis combineert bezoeken aan vele kloosters en tempels met een uniek trekking. Deze trektocht geeft je een compleet beeld van wat Tibet allemaal te bieden heeft.
27-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 4795 4 zwaarte 
West Tibet | Kailas

Wandelreis West Tibet | Kailas

Deze reis combineert het bezoek aan verschillende tamelijk onbekende kloosters met een drietal trektochten. In Centraal Tibet lopen we 3 dagen bij Shigatse en in het westen trekken we rond het heilige Manasarowar meer en rond het ďmiddelpunt van de aardeĒ , Mt. Kailas. Nabij gelegen zijn de indrukwekkende ruÔnes van het Guge Koninkrijk waar we ook nog een kijkje nemen. Bij de reis in het voorjaar bezoeken we het Saga Dawa Festival.
31-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 4250 3 zwaarte 
China |  Door Tibetaans Sichuan

Wandelreis China | Door Tibetaans Sichuan

Deze reis combineert drie trektochten door de mooiste berglandschappen van Sichuan, inclusief natuurlijk ontmoetingen met Tibetanen, de huidige en oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Zes dagen lang trekken we al wennend aan de hoogte langs de 7690 meter hoge Gongga Shan over hoge passen en langs vele gletsjers. We raken pas echt in Tibetaanse sferen op de hoogvlakte bij Tagong. Hier maken we in vier dagen een doorsteek naar de bovenloop van de Yangtse rivier, die dit najaar speciaal voor HT voorverkend is. Vervolgens rijden we via de voormalige Tibetaanse garnizoensstad Litang naar Yading Nature Reserve. Al 800 jaar maken pelgrims hier een ommegang rond heilige bergen van wijsheid, kracht en compassie. HT doet een experimentele zevendaagse variant, die amper ooit gedaan wordt. We genieten hier van de spitse en sneeuwwitte 6000 meter hoge pieken, de glasheldere gletsjermeren en de prachtige valleien, deels met mooie bossen. Onderweg zullen we gedurende de hele reis ook een flink aantal Tibetaans-Boeddhistische kloosters aandoen.
28-daagse reis 16 dagen lopen reissom vanaf € 3995 4 zwaarte 
China | Sichuan en Gongga Shan

Wandelreis China | Sichuan en Gongga Shan

14-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1595 3 zwaarte 
Yunnan  | 3 evenwijdige rivieren

Wandelreis Yunnan | 3 evenwijdige rivieren

De drie grote rivieren Salween, Mekong en Yangtse komen alle drie van het Tibetaanse plateau. In de provincie Yunnan ter hoogte van de grens met Birma lopen deze riveren ongeveer 170 km evenwijdig, gescheiden door hoge bergkammen.
20-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 3145 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord