Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Tibet | Kailas
Algemeen

Deze reis combineert het bezoek aan verschillende tamelijk onbekende kloosters met een drietal trektochten. In Centraal Tibet lopen we 3 dagen bij Shigatse en in het westen trekken we rond het heilige Manasarowar meer en rond het ďmiddelpunt van de aardeĒ , Mt. Kailas. Nabij gelegen zijn de indrukwekkende ruÔnes van het Guge Koninkrijk waar we ook nog een kijkje nemen. Bij de reis in het voorjaar bezoeken we het Saga Dawa Festival.

Kloosters

Via Chengdu in China vliegen we naar Lhasa. Gedurende de schitterende vlucht glijden verschillende steeds hogere bergketens onder je weg. Na een acclimatisatieverblijf in Lhasa, waar we natuurlijk verschillende prachtige paleizen en kloosters bezoeken, rijden we naar Shigatse. We bekijken het grote Tashilhumpo klooster, de residentie van de Panchen Lama. Gedurende de driedaagse tocht in de buurt van Shigatse komen we langs de kloosters Zhalu, Ngor en Narthang.

Kailas en Manasarowar

We rijden nu verder westwaarts naar het grote Manasarowar meer. Het ligt met zijn kristal heldere water in een grote vlakte aan de voet van de hoogste berg van west Tibet: de Gurla Mandata (7700 meter hoog). In vier dagen lopen we om het heilige meer heen wellicht samen met pelgrims die hetzelfde doen. Over de heilige tocht rond Mt. Kailas doen we 3½ dag, waardoor we hier ook de tijd hebben om de kleine kloostertjes te bezoeken. Ons volgende doel is de overblijfselen van het oude Guge Rijk. Bij Töling zijn kastelen en kloosterachtige gebouwen te bezichtigen waarin prachtige muurschilderingen bewaard zijn gebleven. In de moessontijd kun je door de slechte toestand van de wegen behoorlijke vertragingen oplopen. Een lange rit over het immense plateau leidt naar de uitvalsweg naar Nepal. Via Kyirong rijden we dwars door de Himalaya keten van bijna 5000 meter hoog naar 800 meter.

Saga Dawa Festival

Bij de reis die gepland staat in mei/juni zullen we een bezoek brengen aan het Saga Dawa Festival. Het reisschema van de voorjaarsreis is iets aangepast, zie het schema onderaan de pagina met de dag-tot-dagbeschrijving.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord