Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Yunnan | 3 evenwijdige rivieren
Algemeen

De drie grote rivieren Salween, Mekong en Yangtse komen alle drie van het Tibetaanse plateau. In de provincie Yunnan ter hoogte van de grens met Birma lopen deze riveren ongeveer 170 km evenwijdig, gescheiden door hoge bergkammen.

In dit gebied, tegen de grens met Birma aan, leven verschillende volkeren tamelijk afgescheiden van de rest van China: het zogenaamd minderheden gebied. Er zijn weinig wegen en door de enorme diversiteit aan flora, fauna en stammen is het een geweldig gebied om een niet al te moeilijke mooie afwisselende trektocht te maken. Via Chengdu vliegen we naar Dali en we rijden aansluitend naar het laag gelegen en warme Liuku. Deze streken worden bewoond door de minderheden Lisu, Dulong, Nu en Tibetanen. Door de schitterende  met oerwoud begroeide kloof van de woest kolkende Nu rivier rijden we noordwaarts naar het stadje Gongshan. Even verderop ligt het dorpje Dimaluo waar de trektocht begint.  In de Franse tijd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw heeft het Christendom hier voet aan de grond gekregen. Het is een vreemde ervaring in een kerk rond te lopen met christelijke voorstellingen maar in Tibetaanse stijl! In oostelijke richting trekken we de bergketen over naar de Mekong. We komen dan uit bij het plaatsje waar de trek rond de Kawakarpo start. Na een hotelovernachting met prachtig uitzicht op deze geweldige bergketen beginnen we aan de zgn. Inner Kora. Dat is een pelgrimage naar het binnenste van de Kawakarpo. We lopen met pelgrims op door heerlijk berglandschap naar de heilige waterval en naar het basiskamp van de Kawakarpo. Via de stadjes Zongdian en Lijiang met hun karakteristieke oude stadskernen, mooie Tibetaans boeddhistische kloosters en indrukwekkend rivierenlandschap van de Jangtse reizen we verder naar Chengdu en terug naar Amsterdam.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord