Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 4 4
VERTREK TERUG REISSOM
16 augustus 23 augustus € 1450,- ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Turkije »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Expeditie Turkije | KaÁkar en Ararat
Algemeen

Sinds bijbelse tijden is de berg Ararat in Noordoost Turkije al beroemd als een hoge berg. Op deze tocht zullen we de 5137 meter hoge ijstop proberen te beklimmen.

Istanboel


Op reis van Van naar Amsterdam maken we nog een tussenstop in Istanboel. We hebben een dag de tijd om de "highlights" van deze kleurrijke, levendige internationale stad te bezoeken: o.a. de Blauwe moskee, de Aya Sophia en de grote overdekte bazar. Bij zonsondergang kunnen we varen over de Gouden Hoorn en de Bosporus.

Ararat

We vliegen van Istanbul naar Van, in het oosten van Turkije.
We rijden gelijk door naar Dogybeyazit, beroemd om zijn indrukwekkende Ishakpasa paleis. Hier maken we ons op voor de beklimming van de Mt. Ararat. De route naar het basiskamp voert door een steppeachtig landschap met schitterende uitzichten op de besneeuwde vulkaan. Na een acclimatisatiedag lopen we de derde dag door naar kamp 2, van waaruit we een toppoging doen. Het eerste stuk van de klim voert over los puin, het laatste deel over de gletsjer. Vanaf de top hebben we een weergaloos uitzicht tot aan de Kaukasus toe!
Terug in Dogybeyazit rijden we naar Van, gelegen aan het Van Lake, het grootste meer van Turkije. Deze indrukwekkende reis wordt afgesloten met een verblijf in de sprookjesachtige stad Istanbul.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord