Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Turkije | KaÁkar
Algemeen

Op deze tocht maken we een schitterende trektocht door het KaÁkar gebergte dat bijna tegen de Zwarte Zee aanligt. De mensen zijn gastvrij en we voelen ons welkom. Deze streek is een kleurrijk en authentiek deel van Turkije. De KaÁkar is een groen gebergte met mooie meertjes, witte toppen en kleine dorpjes.

De KaÁkar

We vliegen naar Istanbul, de volgende dag vliegen we verder naar de Oost Turkse stad Erzurum, vanwaar we doorrijden naar een klein dorpje aan de voet van het Kaçkargebergte. In deze bergketen maken we een trek van 7 dagen aan de zuidkant van de Altıparmak keten. We volgen rivierdalen, steken passen over en kamperen bij meertjes. We komen regelmatig kleine zomernederzettingen tegen van plaatselijk herders die ook van het goede weer gebruik maken om de beesten op de hogere weiden te laten grazen. Het is op de een na laatste dag een zware klim naar de ruim 3700 meter hoge top van dit gebergte. Bij helder weer zijn de uitzichten naar alle kanten overweldigend.

Istanbul

Op de terugreis van Erzurum naar Amsterdam maken we nog een tussenstop in Istanbul. We hebben een dag de tijd om de "highlights" van deze kleurrijke, levendige internationale stad te bezoeken: o.a. de Blauwe moskee, de Aya Sophia en de grote overdekte bazar. Bij zonsondergang kunnen we varen over de Gouden Hoorn en de Bosporus.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord